Sağlık personeli, 'turizm' konusunda özel eğitim alacak...

Turizm Bakanlığı ile TTB arasında imzalanan protokol ile turizm tesislerinde hizmet veren sağlık personeline turizm sağlığı konusunda özel eğitim verilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) arasında, turizm tesislerinde hizmet veren veya vermeyi düşünen sağlık personelinin turizm sağlığı konusunda özel eğitim alması, turizm ve kültür konusunda bilgilendirilmeleri amacıyla protokol imzalandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sağlık personeli, 'turizm' konusunda özel eğitim alacak...

Sağlık-Turizm ve Kültür Eğitim Programı Protokolü'nün imza töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TTB ile önemli bir işbirliğine imza attıklarını söyledi. Türkiye'nin turizm alanında dünyanın ilk 10 ülkesi arasında bulunduğunu anımsatan Bakan Günay, Akdeniz çanağındaki ülkelerde ziyaretçi sayısı açısından gerileme olmasına rağmen Türkiye'nin yılı başarılı biçimde kapattığını ifade etti.

 

Tüm dünyada yaşanan ekonomik krizin turizm gelirlerini azalttığını dile getiren Günay, "Türkiye, turizmde dünyanın marka ülkelerinden biridir. Dünyanın en nitelikli 100 konaklama yerinden 20'si en az Türkiye'den seçiliyor" dedi.

 

Günay, turizmde sunum kalitesinin yükseltilmeye çalışıldığını belirterek, ayrıca Türkiye'nin sadece "deniz-kum-güneşiyle" tanınan bir kıyı ülkesi değil, kültürel ve geleneksel değerleri, gastronomisi, tüm güzellikleriyle ilgi çekici bir ülke olmasının önem taşıdığını vurguladı. Turist sağlığı ve güvenliğine de büyük önem verdiklerini ifade eden Günay, imzalanan protokolün bu alanda çok önemli bir adım olduğunu kaydetti.

 

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof.Dr. Gençay Gürsoy da turizmin Türkiye'nin en hızla gelişen sektörlerinden olduğunu, bu alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

 

Turizm tesislerinde çok sayıda sağlık çalışanının görev yaptığını belirten Gürsoy, "Turizm kurumlarında sağlık konusunda çalışırken aynı zamanda turizm potansiyeli konusunda bilgi sahibi olması lazım. Dolayısıyla bu, iki taraflı bir eğitim anlamını taşıyacaktır. Ben de Sayın Bakan'ın ve Bakanlığın bu konuda problem çözme başarılarını kutluyorum. Bürokratik engellere takılmadan bu sorunu bugün halletmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

 

Daha sonra, "Sağlık-Turizm ve Kültür Eğitimi Protokolü", Kültür ve Turizm Bakanı Günay ile TTB Merkez Konseyi Başkanı Gürsoy arasında imzalandı.

 

Protokol kapsamında, sağlık alanında verilecek eğitim programı TTB, turizm ve kültür alanlarında verilecek eğitim programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenecek. Eğitim programının uygulanması ve sonuçlandırılmasından TTB sorumlu olacak. Bakanlığın protokol kapsamındaki çalışmaları Eğitim ve Araştırma Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.