Sabre, THY’nin erişimini kapattı

Türk Hava Yolları’nın Sabre GDS ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle, 1 Eylül’den itibaren Sabre platformunda Türk Hava Yolları biletlerine erişim sağlanamayacak. Taraflar, anlaşmazlık konusunda birbirlerini suçluyor.

30/08/2024 12:48
Sabre, THY’nin erişimini kapattı

Türk Hava Yolları’nın Los Angeles ve Denver Genel Müdürü Cemal Kaya, Sabre’nin, Türk Hava Yolları’nın diğer GDS ortaklarıyla benzer koşullar altında iş birliğine devam etme çabasını karşılıksız bıraktığını belirtti. Kaya, Türk Hava Yolları’nın uçuş envanterinin diğer GDS platformlarında mevcut olacağını vurguladı.

Sabre’den Yanıt: Anlaşmaya Varılamadı

Sabre, Türk Hava Yolları ile karşılıklı olarak faydalı ve ticari olarak makul bir anlaşmaya varılamadığını ve havayolunun Sabre üzerinden içerik dağıtımını durdurma kararını aldığını açıkladı. Şirket, bu durumun Sabre’nin yoğun çabalarına rağmen gerçekleştiğini belirtti.

Yeni Dağıtım Kapasitesi (NDC) Programı TK Connect Yolda

Türk Hava Yolları, Ekim ayında başlatacağı TK Connect programı ile eski GDS rezervasyonlarına ek ücret uygulayacak ve bazı düşük ücretli içerikleri kaldıracak. Yeni sistem, Amadeus ve Travelport gibi rezervasyon sistemleri ile doğrudan bağlantı ve Türk Hava Yolları’nın rezervasyon portalı aracılığıyla sunulacak.

Amadeus, Türk Hava Yolları ile yeni bir içerik anlaşması için görüşmelerin sürdüğünü belirtirken, Travelport’tan da benzer şekilde bir yanıt alınamadı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.