Rusya'dan 1 milyon artış müjdesi...

Bakanlığa ait Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Alexsander Radlov, bu yıl Türkiye'ye gidecek turist sayısında yüzde 30-35 artış beklendiğini, toplam sayının. 3.1 milyon’dan 4 milyona çıkacağını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rusya'dan 1 milyon artış müjdesi...

Rus Turizm Ajansı: 2011’de Türkiye’ye giden Rus sayısı 1 milyon artacak. Kazan’da düzenlenen Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 11. Dönem Toplantısı sonrası turizm alanında işbirliği protokolü imzalandı. Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, vizelerin kaldırılmasına değinirken, "Türkiye'den Rusya'ya ziyaret katlanacak. Rusya'dan verilen bilgilere göre Moskova'yı ziyaret eden vatandaş sayısı yüzde 35 oranında arttı” dedi.

 

Toplantıda konuşan Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Alexsander Radlov, bu yıl Türkiye'ye gidecek turist sayısında yüzde 30 artış olmasını beklediklerini söyledi ve geçen yıl Türkiye'ye 3.1 milyon Rus turistin geldiğini ve bu yıl rakamın 4 milyonu aşacağını belirtti.

 

KEK toplantısında yer alan Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan "Bu imzalanan protokol ile Türkiye'ye gelecek Rus turistlerin konaklama, ulaşım ve güvenlik sorunlarını çözüme kavuşturduk. Rusların Türkiye'de daha güvenli, daha sağlıklı seyahat edebilmelerini sağlayacağız. Geçen yıl Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı 3.1 milyondu. Bu yıl çok daha büyük artış olmasını bekliyoruz" dedi.

 

Özaslan, basına yaptığı değerlendirmede 2011 hedeflerinin Rus turist açısından 4 milyon olduğunu söyledi. Rusya ve Türkiye arasındaki vizelerin kaldırılmasının iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesine yardımcı olacağına inandığını belirten Özaslan, "Türkiye'den Rusya'ya ziyaret katlanacak. Rusya'dan verilen bilgilere göre Moskova'yı ziyaret eden vatandaş sayısı yüzde 35 oranında arttı” dedi.

 

Çalışmalarda tanıtım, eğitim ve yatırıma yoğunluk verileceğini ifade eden Özaslan, her iki ülke vatandaşları daha huzurlu bir ortamda seyahat ve tatil yapabileceklerini dile getirdi. Turistlerin güvenliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özaslan, “Ülkemiz çok güvenli, yalnız geçen sene mayıs ayında bir kazada Rus turistler hayatının kaybetmişti. Karayolu güvenliğini artırma açısından Turizm ve Ulaştırma Bakanlığı ortak bir düzenleme yaptı. Günü birlik turlarda belirli saat ve belirli hız sınırı kısıtlaması getirildi” şeklinde konuştu. Turizm Bakanlığı yetkilisi Türkiye’nin yaz sezonuna büyük bir özveri ile hazırlandığını da belirtti.

 

KEK toplantısında 7 bakanlığın temsilcisinin de bulunduğunu belirten Özaslan, "Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin'in konuşmasının başında geçen cümleler bizim için çok önemli. Turizme özel önem verileceğini ve işbirliği gelişiminde ana unsurun turizm olacağını duyurdu. Seçin'in belirttiği üzere ikili ilişkilerin odak noktasında turizm var" diye konuştu. (Ajanslar)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.