Rusya’dan Türkiye’ye uçuş aramalarında rekor artış

İngiltere merkezli Avrupa’nın en büyük internet seyahat arama motoru olan Skyscanner verilerine göre, Rusya ve Türkiye arasında vize muafiyeti uygulamasının başlamasından sonra, Rusya’dan Türkiye’ye uçak bileti arayan kullanıcılarının sayısı, geçen yıla oranla üç kart arttı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rusya’dan Türkiye’ye uçuş aramalarında rekor artış
Tüm dünyada 20’den fazla dilde hizmet veren ve aylık 10 milyonu aşkın ziyaretçisi bulunan İngiltere merkezli internet seyahat arama motoru Skyscanner.net’in Nisan ayı verilerine göre, Rusya’da Türkiye’yi tatil ve seyahat amaçlı arayanların oranı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 163 oranında  artış kaydetti. Türkiye’den Rusya’ya seyahat amaçlı arama yapanların oranı da rekor düzeyde artarak, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 86 oranında artış gösterdi.

Türkiye’nin seyahat destinasyonu olarak her geçen yıl dünyada daha da popüler hale geldiğini söyleyen Skyscanner.net Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, “Rusya’dan sitemizde Türkiye’yi arayanların oranı Nisan ayında, geçen yıla oranla çok büyük bir artış gösterdi. Sadece Nisan ayının son haftasını geçen yılla kıyasladığımızdagördüğümüz artış heyecan verici. Aynı şekilde Türkiye’ den  Skyscanner aracılığıyla Rusya’ya ucuz uçak bileti arayanların oranında da % 86 artış oldu. Karşılıklı vize muafiyetinin, her iki tarafa da olan olumlu katkılarının öngörülenden çok daha fazla olduğunu görebiliyoruz.” dedi.  
Değişen vize uygulamasının ekonomiye de önemli katkılar sunduğunun altını çizen Özkök, “Sadece sitemizde yapılan uçuş aramalarını bile baz alacak olursak, Türkiye’ye gelecek Rusların sayısının 2011’de rekor seviyelerde artması mümkün görünüyor. Türkiye turizmde şüphesiz yükselen yıldız statüsünü daha da güçlendirerek koruyacak” diye konuştu.
Geçen yıl 2.67 milyon İngiliz’in Türkiye’yi ziyaret ettiğini de sözlerine ekleyen Özkök, Türkiye’nin İngilizler için favori destinasyon olmaya devam edeceğini de söyledi.

Skyscanner
2001’de İngiltere’de kurulan Skyscanner.net en ucuz uçak biletleri fiyatlarını eşzamanlı olarak gösteren bir internet seyahat arama motoru. Tüm dünyada 23 dilde hizmet veren sitenin aylık 10 milyon civarında ziyaretçisi bulunuyor. Polonya ve İskoçya’da olmak üzere toplam 3 ofise sahip olan Skyscanner’in 24 ülkeden 100,den fazla çalışanı bulunuyor.



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.