Ruslar, erken rezervasyonla geliyor...

Türkiye’nin dört bir yanında turizm trafiği çok hızlı giderken ‘son dakikacı’ Ruslar bu yıl erken rezervasyona akın etti. Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki karışıklıklar planında olmayan turistleri bile Türkiye’ye yönlendirirken, yaz sezonunda yer bulamama endişesi yaşayan Rus turistler bu yıl rezervasyonlarını erkenden yaptırdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ruslar, erken rezervasyonla geliyor...

Star'dan Belma Toprak'ın haberine göre, Türkiye’ye her yıl 3 milyona yakın turist gönderen, Almanya’dan sonra en büyük ikinci pazarımız olan vizelerin kalktığı Rusya’dan gelen turist sayısında bu yıl yüzde 10-15 artış bekleniyor. Antalya’da 5 otel ve 2.600 yatak kapasitesiyle faaliyet gösteren bir otelin Genel Müdürü Erkut Kara, Antalya’ya şubat ve mart aylarında 70 bine yakın Rus turist geldiğini belirtirken, “Bu geçen yılın aynı döneminde 23 bindi. 3 kat arttı. Mısır’daki olayların etkisi bu. Nisan ayında normale dönüldü. Çünkü Mısır’a uçuşlara izin verdi” dedi.

Bu yıl farklı bir gelişme olarak Rusya’dan Türkiye’ye olan erken rezervazyon taleplerinin yüzde 30-40’a varan oranlarda arttığına dikkat çeken Kara “Bu durumda Avrupalı turistlerin büyük talebini görmeleri ve yaz döneminde Türkiye’de yer bulamayacakları endişesi en önemli etken oldu” diye konuştu. Kara, kontratların bu yıl döviz bazında yüzde 10 civarında bir fiyat artışıyla yapıldığını kaydederken, Kuzey Afrika’daki karışıklıklar sonrasında fiyatlarda  artış olmadığına dikkat çekti.

İstanbul’da yatırım yeri arıyoruz...

“Türk turizmi tarihinde ilk defa çevre ülkelerde meydana gelen olayların kaymağını yedi” diyen Kara, şunları söyledi: “Güzel bir kış geçirdik. Otellerimizde ortalama yüzde 80 doluluk gerçekleşti. Antalya bölgesinde doluluk ortalaması ise yüzde 60 oldu. Bu yüzden sezonu erken açtık. Normalde 1 Mayıs’ta açıyorduk. Mısır’a uçuşlar başladı ama bütün Ruslar akın akın Mısır’a gitmeye başladı demek değil bu. Hâlâ endişeli olanlar var.

Avrupa’da oldukça iyi satışlar geldi. Erken rezervasyon satışları yüzde 30’ları buldu. Bunun getirdiği bir artı Ruslar’da panik havası oluştu. Sezonda bütün otellerimiz hemen hemen dolu.” Fame zinciri olarak özellikle İstanbul’da bir yatırım arayışında olduklarını ifade eden Kara, bu konuda şu bilgileri verdi: “İstanbul için fırsat kolluyoruz. Muhtemelen Anadolu yakasında olacak. 5 yıldızlı, en az 300 odalı.”

 

VİZESİZ GEÇİŞ ETKİLEYECEK...

Gayrimenkulde vize bereketi bekleniyor. Türkiye ile Rusya arasında vizenin kalkması Rus turizm seyahat acentelerini sevindirdi. Bir Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Andrey Baranov, bunun Türk turizmine pozitif etki yapacağını, Rus turistlerin başta Antalya olmak üzere Akdeniz ve Ege’de tatil yapmalarının yanı sıra gayrimenkul alımına da yönelteceğini vurguladı. Baranov, Rus turistlerin en fazla gayrimenkul aldığı yerin Antalya merkez, Alanya, Side, Kaş Kalkan ve Belek olduğunu kaydetti


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.