Rus turistler korktu, Türkiye'de otel dışına çıkmıyorlar

Ocak-Ağustos döneminde Türkiye'ye seyahat eden Rus turist sayısı geçen yıla göre % 6 arttı, ancak Rus basınına göre Türkiye'deki fiyat artışları nedeniyle Rus turistlerin otel dışına daha az çıktığı gözlemleniyor.

23/09/2024 12:26
Rus turistler korktu, Türkiye'de otel dışına çıkmıyorlar

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği'nin (RСТ) açıkladığı verilere göre, turistler, yükselen restoran ve mağaza fiyatları nedeniyle "her şey dahil" ve "ultra her şey dahil" sistemlerini tercih ediyorlar ve otelde kalıyorlar.

Travelata.ru tarafından sağlanan bilgilere göre, bu yıl tatil köylerinde turist sayısı azalmış durumda. Türkrus'un aktardığına göre, 2023 yılında "her şey dahil" paketini tercih eden turistlerin oranı %68 iken, bu yıl bu oran %67 olarak kaydedildi. Tatilciler, dışarıda harcama yapmamak için otellerin sunduğu bu paketleri tercih ediyor.

Türkiye'deki tatil maliyetleri geçen yıla göre %23 arttı

Açıklamalara göre, Türkiye'deki tatil maliyetleri geçen yıla göre %23 artarak ortalama 226 Bin Ruble'ye yükseldi. Bununla birlikte, restoranlardaki fiyatlar son iki yılda beş katına kadar çıktı. Bu artışın temel nedeni ise enflasyon ve gıda fiyatlarındaki yükseliş olarak gösteriliyor.

Artan fiyatlar, özellikle et gibi temel gıda ürünlerinde kendini gösteriyor ve turistler, tatil boyunca ekstra harcamalardan kaçınmak için otellerinin sunduğu yemek seçenekleriyle yetinmeyi tercih ediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.