Rus pazarındaki yeni rakibimiz, Tayland...

Mısır'da yaşanan olaylar, Türkiye’den çok Tayland'a yaradı. Şubat ve mart ayında Rusya’dan yurtdışına çıkışlarda ençok artış, Tayland'a yönelik oldu. Mısır olaylarının Tayland’a yaramasının önemli nedeni, iklim ve fiyat ucuzluğu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rus pazarındaki yeni rakibimiz, Tayland...

Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörlerinden Türkiye ağırlıklı çalışanların aynı zamanda Mısır’a da ençok turist gönderen firmalar olması nedeniyle, bu aylarda tatil amacıyla Rusya’dan yurtdışına çıkışlar yakından izleniyor

 

İklim avantajı ve ucuz fiyatlar...

 
Tur operatörleri, olayların meydana geldiği ayların kış dönemi olması nedeniyle bu tarihlerde ikliminin sıcak olmasından dolayı Rusların Mısır’ı tercih ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Mısır’da yaşanan olaylar daha önce bazı arkadaşların yanlış değerlendirmelerine neden okdu Olayların Türkiye’ye yarayacağı gibi yanlış yorumlar yapıldı. Oysa olaylardan dolayı Rusya’dan tatil amacıyla yurtdışına çıkışlar Türkiye’den çok Tayland’a oldu. Bunun da nedeni iklim koşulları ve ucuz fiyatlardır.”

 

Uçak sayısı artırıldı...

 
Mısır olaylarının Rusya’da Tayland’a yaradığını belirten tur operatörleri, son iki ayda Rusya’dan bu ülkeye gidenlerin sayısının ikiye katlandığını, bu artışın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini öngörüyorlar. Türkiye ve Mısır ile çalışan Türk tur operatörlerinin Tayland’a yönelik programlarını ve uçak sayılarını artırdıkları ifade ediliyor. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.