Runtalya'ya 6 bin kişi katıldı...

Öger Tur öncülüğünde düzenlenen Runtalya Maratonu, Vali Yardımcısı Nazım Balcıoğlu'nun engelliler maratonunun startını vermesiyle başladı. Yağış nedeniyle maratona katılan sporcular zor anlar da yaşadı. Yarışlar devam ederken, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, startın verildiği Konyaaltı Caddesi'nde yağış nedeniyle biriken suyu temizledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Runtalya'ya 6 bin kişi katıldı...

Vural Öger, startın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışa 3 bin 250 kişinin resmi olarak kayıt yaptırdığını, kayıt dışı şekilde yarışa katılanlarla birlikte bu sayının 6 bine ulaştığını kaydetti. Maratonun Türkiye ve Antalya'nın imajına önemli katkısı olduğuna dikkati çeken Öger, "Bugün çok mutluyuz. 2 büyük maraton var. Birisi Avrasya Maratonu, şimdi de Öger Runtalya Maratonu. Bu zamana kadar çok başarılı olduk. Bugün 5-6 bin katılımcıya kadar ulaşan bir maraton haline geldi. Bu maratonun uluslararası televizyonlarda yer almasının, gerek Antalya turizmine gerekse ülke turizmine ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

 

"Antalya" denince artık akla Runtalya Maratonu'nun geldiğini kaydeden Vural Öger, bir gazetecinin, "Hayalinizdeki hedef katılımcı sayısı nedir" sorusuna ise "Şu anda 6 bin rakamına ulaştık, ama ilerleyen yıllarda organizasyonun güçlendirilmesiyle birlikte bu sayı 10 binlere ulaşacaktır" diye yanıt verdi.

 

Her yıl farklı madalya ve kupaların verildiği yarışmada, bu yıl dereceye giren sporculara, özel olarak tasarlanan kupaların yanı sıra bölgenin seçkin otellerinde tatil de hediye edildi. Maraton, yarı maraton ve 10 kilometre koşularında ilk beş sırayı paylaşan erkek ve bayan sporcular, bir hafta Antalya'da çift kişi tatil kazandı.

 

Yaş gruplarında dereceye giren sporcular, kupa ile ödüllendirilirken, engelliler kategorisinde yarışmaya katılan sporcular, madalya ve kupanın yanı sıra para ödülü de kazandı. Öte yandan, sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak için 42 kilometrelik parkur üzerinde kurulan 33 istasyondan 36 bin şişe su, 6 bin şişe sporcu içeceği, 3 ton elma, muz ve portakal dağıtıldı.

 

Maratonda, 10 ambulans, 20 doktor, 200 kişiden oluşan polis ve jandarma ekibinin görev yaptığı açıklandı. Yağış nedeniyle maratona katılan sporcular zor anlar da yaşadı. Yarışlar devam ederken, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, startın verildiği Konyaaltı Caddesi'nde yağış nedeniyle biriken suyu temizledi. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.