Oteller artık küvet kullanmayacak...

Yastığın üzerindeki naneli çikolata gibi otellerdeki küvetler de tarihe karışıyor. Bunun en önemli sebebi de çevre. Çünkü küvetler en az 50 litre su harcıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Oteller artık küvet kullanmayacak...

ABD’de birçok otel zinciri küvetleri kaldırarak yerlerine çok fonksiyonlu duşları yerleştirdi. Böylece hem yerden hem de sudan tasarruf eden otel zincirlerinin başında Holiday Inn ve Marriott geliyor. 10 yıl önce odalarının yüzde 95’inde küvet bulunan Holiday Inn’in son dönemde inşa ettiği otellerinde bu oran yüzde 55. Marriott da odalarını yüzde 75’inde sadece duş bulunacak şekilde yeniliyor.

SPA TERCİH EDİLİYOR...

6 yıllık bir geçmişe sahip olan Hotel Indigo zinciri ise suitler dışındaki odalara küvet koymamış. Hotel Indigo’nun marka yönetmeni Mary Dogan’a göre duşların bulunduğu banyolar otel odalarını daha temiz ve modern gösteriyor. Müşterilerin çoğu SPA’yı köpüklü bir banyoya yeğ tutuyor. Embassy Suites’in 2008’de yaptığı araştırmaya göre iş seyahatine çıkanların büyük çoğunluğuhızlı bir duşu tercih ediyor. Tatillerde ise çocuklu aileler, küvetli oda seçiyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.