Ortadoğu ülkeleri sönük...

İsyanlarla çalkalanan pek çok Ortadoğu ve Afrika ülkesi, bu yılki fuarda ciddi kan kaybına uğradı. Almanya özellikle Libyalı firmalara vize kotası uygularken, Mısır ve Tunus gibi ülkeler de önemli turizm kayıpları yaşadı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ortadoğu ülkeleri sönük...

Afrikan Turizm Şirketi’nin sahibi Libyalı Mohamed Zaglout, ITB Berlin Fuarı’na geçen yıl olduğu gibi 12 şirketle katılmak istediklerini fakat 9 firmaya Almanya’dan vize çıkmadığını söyledi. Zaglout, “Bu yıl Libya sadece turizmde değil tüm sektörlerde yüzde yüz kayıp içinde. Yaşadığımız siyasi karışıklıklar bizi 20 yıl geriye götürdü” dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin Tunus ya da Mısır’dan gelecek ek rezervasyonlara ihtiyacı olmadığını söyledi. 45. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nı(ITB) ziyaret eden Bakan Günay, Tunus ve Mısır’da yaşanan olayların, bu ülkelere gitmek isteyen turistleri Türkiye’ye çekip çekmeyeceği şeklindeki bir soru üzerine Türkiye’nin Kuzey Afrika ülkeleri ile rekabet etmediğini, İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelerle rekabet ettiğini belirterek, “Tunus ya da Mısır’dan gelecek 100 bin ilave rezervasyona ihtiyacımız yok” dedi. (Hürriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.