Orhan Sancar: En büyük rakibimiz Rusya iç pazarı
Pegas Touristik Orta Asya ve BDT ülkeleri koordinatörü Orhan Sancar, Rusya iç pazarının Türkiye’nin Rus turistteki en büyük rakibi haline geldiğini söyledi.
Orhan Sancar, Türkiye’nin turizmde uyguladığı politikalar sayesinde Rusya ve BDT ülkelerinde en karlı ülke haline geldiğine dikkat çekerek, "Ancak Rusya’da da enflasyon yüksek. Alım gücü eskisi gibi değil. Bu nedenle Rusya ve BDT ülkelerinde makul erken rezervasyon fiyatları olmalı. Çünkü kamu personeli savaş nedeniyle yurt dışına tatile çıkamıyor. Orta direğe daha fazla eğilmek gerekiyor" dedi.
En büyük rakip Rusya iç pazarı
Türkiye’nin Rusya’daki en büyük rakibinin Rusya iç pazarı olduğunu vurgulayan Orhan Sancar, turizmdays'te yer alan haberde, "Rusya’da kamu görevlileri yurt dışı tatiline çıkamıyor. Bu sene kamu görevlilerinin yurt dışında tatil yapması yasak olması dolayısıyla bizim en büyük rakibimiz Rusya'da iç pazarda Soçi ve Kırım oldu. Rus turist bu bölgeye kaydı. Türkiye olarak bizim Soçi ve Kırım’daki fiyatlardan daha iyi fiyatlar vermemiz lazım ki oraya giden Rus turisti çekelim" diye konuştu.
Antalya’ya 2019 yılında 5 milyon 582 bin Rus turistin geldiğini vurgulayan Orhan Sancar, şöyle konuştu: "Rusya ve BDT pazarı artık Antalya’nın birinci pazarı haline geldi. Rus ve BDT ülkeleri turistini Türkiye’ye ve Antalya’ya 30 yıllık çalışmalarımızın sonunda getirmeyi başardık. 2019 yılında Rusya’dan Antalya’ya gelen turist sayısı 5 milyon 582 bine ulaşmıştı. Ancak pandemiden sonra düşüş yaşandı. Hala o rakamlara ulaşamadık. Rusya’dan Antalya’ya bu yıl gelecek turist sayısı 5 milyona ulaşacak.
"Bu yıl erken rezervasyon satışları çok iyi başladı"
Ancak enflasyon nedeniyle biraz geceleme sayılarında düşüş oldu. Bu yıl erken rezervasyon satışları çok iyi başladı. Ancak Rusya’da da enflasyonun düşmesi ve fiyatların artması nedeniyle ilkbaharda satışlar düştü. Bunun üzerine oteller indirime gitti.
Bazı oteller erken rezervasyon fiyatlarından daha düşük fiyat verdi. Bu da sıkıntılara neden oldu. Oteller makul fiyatlar vermeli. Önce yüksek zam yapıp sonra da verdiği zammın altında fiyat verdiği zaman sorunlar yaşanıyor. 2025 yılı fiyatları buna göre belirlenmeli. Müşterinin satın alma gücüne göre fiyatlar belirlenmeli.’’
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: