Öger'den Bodrum'a hayati uyarı...

Bodrum'da düzenlenen turizm çalıştayında konuşan usta turizmci Vural Öger'den Bodrum'a hayati uyarı. Öger, Bodrum'un Ucuz kent' olarak anılmaktan kesinlikle kaçınması gerektiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Öger'den Bodrum'a hayati uyarı...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde konaklama, restoran ve eğlence sektörü için ortak bir çalıştay düzenlenerek, sektör temsilcilerinin sorunları tespit edildi. Çalıştaydan çıkacak sorunların çözülebilmesi ve çözüm önerilerinin hayata geçirilebilmesi için zaman kaybetmeden ilgililere ulaştırılacağı belirtildi.

BUTİK KONSEPT UYGULANMALI...

Toplantıda konuşan turizmci Vural Öğer, Bodrum için ciddi uyarılarda bulundu. Bodrum'un diğer turizm kentlerinden, ayrıcalığı olduğunu belirten Öğer, "Ülkemizde turizm denince, ucuz tatil ve Antalya akla gelmekte. Bodrum, Antalya'dan çok farklı. Bu farklılığı göz önünde bulundurup, İbiza'ya, Saint Tropez'e, Mikanos'a, Portofino'ya, benzer bir turizm anlayışı geliştirmeli. Bodrum, ucuz dönercilerin, fast food restoranlarının olduğu, 3 Euro'ya tişört satılan bir turizm kenti olmamalı. Turist, bunu görmek istemez" dedi.

Bodrum'da estetiğin hakim olduğu, butik konsept uygulanması gerektiğini savunan Öğer, "İkinci konut ve kooperatiflerin düzenlenmesi ve ilçenin artık her şey dahil sisteminden uzak durması gerekir. Bodrum, yapılacak ayrıcalıklı düzenlemelerle ve farklı detaylarla zenginleştirilmeli, turistin tercih edeceği bir turizm kenti haline getirilmeli" diye konuştu.

Bodrum'un çehresi değişiyor...

Bodrum'da ciddi bir değişimin yaşandığına dikkati çeken Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Bodrum'un çehresi değişirken, esnafta, halkta, zorlanıyor. Bu zorluluklar bugün yaşanmazsa yarın daha da büyüyerek karşımıza çıkacak. Bu nedenle zorlukları aşmalıyız. Turizm sektöründeki zincirlerden biri koptuğunda, onarmak zor oluyor. Bodrum'da hepimiz turizmden ekmek kazanıyoruz. Bu nedenle Bodrum'u marka yapabilmek için çalışıyoruz ve çalıştaydan çıkacak sorunları da kendi sorunumuz gibi sahiplenerek, çözümü içinde çalışacağız, destek vereceğiz" dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.