Ödül yine İzmir'e...

İzmir'in turizm ve hizmet şemsiyesi çatısı altında gelişmesini sağlamak ve bu kapsamda kentin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak için yoğun tempoda çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu çabalarıyla bir kez daha ödüllendirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ödül yine İzmir'e...

Tarihi kentler birliği tarafından daha önce iki kez ödüle layık görülen İzmir, bir kez daha ödüle layık görüldü. Türkiye'den 239 belediyenin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği, 2011 yılı "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni "Uygulama Ödülü" ile taçlandırdı.

Ödülün gerekçesi ise, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente bütünsel bir bakış açısı ve sahip olduğu mirasa layık bir bilinç seviyesi sergilemesi nedeniyle bu ödüle layık görülmüştür" cümlesiyle açıklandı. Tarihi korumaya ve gelecek nesillere taşımaya yönelik çalışmalarının ödüllendirilmesinden duydukları mutluluğu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kentlilik ve tarih bilincinin gelişmesinde yaptığımız projelerin ödüllendirilmesi elbette bizi daha çok motive ediyor. Geçmişimize sahip çıkarak tarihimizi gelecek günlere ve kuşaklara ulaştırmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.