Ocak'ta, 36 turizm yatırımına teşvik...

Hazine Müsteşarlığı 2011 yılı Ocak ayında toplam 5 milyar 168 milyon TL’lik yatırım projesi için teşvik belgesi düzenledi. Teşvik belgesi verilen toplam işletme sayısı 391 olurken, teşvike bağlanan yatırımlar kapsamında 10 bin 864 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ocak'ta, 36 turizm yatırımına teşvik...

Hazine Müsteşarlığı tarafından verilen 2011 Ocak ayı Teşvik Belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

36 TURİZM YATIRIMI İÇİN TEŞVİK BELGESİ VERİLDİ...

 

Turizm alanında toplam 36 projeye yatırım teşvik belgesi verilirken bu projelerden 23 tanesi yeni yatırım özelliği taşıyor. Teşvik belgesi kapsamında yüzde doksana varan oranlarda vergi indirimi ve 3–7 yıl arasında sigorta prim desteği sağlanıyor.

 

Yatırım teşvik belgesi alan otel yatırımlarının toplamda 928 kişilik bir istihdam sağlaması öngörülüyor. 2011 yılı Ocak ayına ait Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi, Resmi Gazete'de yayınlandı. 23 otele "Komple yeni yatırım teşviği" verilirken yatırımlar sonrası 1905 odanın hizmete girmesi planlanıyor. Peki yatırım teşviklerinde aslan payını hangi iller aldı? İşte ayrıntılar... 

 

2010 yılı Ocak ayına ait Teşvik Yatırımları Listesi Tebliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

 

23 TANE YENİ OTEL YATIRIMI TEŞVİK ALDI

 

Yayınlanan tebliğe göre toplam 36 turizm yatırımı teşvik almaya hak kazandı. Bunlardan 23 tanesi komple yeni otel yatırımı olurken, iki otel tevsi ve modernizasyon teşviği iki otel modernizasyon teşviği, 9 öğrenci yurdu da komple yatırım teşviği aldı.

 

ASLAN PAYI YİNE İSTANBUL'DA

 

"Komple Yeni Yatırım" başlığı altında teşvik almaya hak kazanan 23 otel toplamda 1905 oda kapasitesi yaratırken teşvik alan en büyük yatırımlarda yine İstanbul ön plana çıktı. Turkol Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul'da gerçekleştirdiği 249 oda kapasitesine sahip 5 yıldızlı oteli oda sayısı bakımından teşvik alan en büyük yatırım oldu. Onu, Bertuğbey İnşaat, Turizm ve Tekstil AŞ'nin 228 oda kapasiteli İstanbul'daki yatırımı takip etti. Turkol Turizm'in sabit yatırım tutarının 37 milyon 530 bin TL olması planlanırken Bertuğbey Turizm'in planlanan yatırım miktarı ise 26 milyon 163 bin TL olacak.

 

KARADENİZ'DE 4 YENİ OTEL YATIRIMI

 

Ocak ayında yatırım teşviği alan oteller arasında dikkat çeken bir diğer nokta da Karadeniz Bölgesi'nde 4 yeni otel yatırımı oldu. Trabzon ve Rize'de birer otel yatırım teşviği alırken Samsun'da iki yeni otel yatırımına devlet tarafından teşvik verildi.

 

TURİZM İSTİHDAMINA 948 KİŞİLİK KATKI

 

Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi'nde yayınlanan bilgilere göre 23 yeni otel yatırımı 948 kişilik istihdam sağlayacak.

 

BAŞBAKANIN SÖZÜ HEYECANIMIZI SICAK TUTUYOR

 
Akkuş, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Uludağ'ı Türkiye'nin Davos'u yapacağız' sözünün kendilerini çok heyecanlandırdığını aktaran TÜRSAB Marmara Bölge Başkanı Mehmet Akkuş, yetkililerin hazırlayacakları projeleri beklediklerini belirtti. Uludağ'ı Davos yapmanın çok zor olmadığını ifade eden Akkuş, "gerekli yatırım ve projelendirmelerin hayata geçirilmesi durumunda Uludağ kısa zamanda turizmin mihenk taşlarından biri konumuna yükselecektir" diye konuştu.

 

Bursa'nın potansiyelinin çok iyi kullanılmasını beklediklerini söyleyen Mehmet Akkuş, "Kent yöneticilerinin yapacağı çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız. Bizlerin de en büyük isteği, Uludağ'ı turizm merkezi haline getirebilmektir. Yeni sezon öncesi hiç vakit kaybedilmeden gerekli girişimlerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.