Obama'nın Türk şefi, harikalar yaratıyor...

Amerika'nın en iyi tatlı şefi olan 29 yaşındaki Pura, aralarında ABD Başkanı Barack Obama'nın da bulunduğu "Silikon Vadisi" liderlerine lezzet şöleni yaşattı. Başkan Obama, 3 gün önce Beyaz Saray'da zenginler onuruna yemek daveti verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Obama'nın Türk şefi, harikalar yaratıyor...

Davete, Apple Computer'in kurucu ortağı Steve Jobs, Google'ın CEO'su Eric Schmidt, Yahoo'nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Carol Bartz, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Twitter CEO'su Dick Costolo, Kleiner Perkins Caufield-Byers Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı John Doerr, Oracle CEO'su Larry Ellison, Stanford Üniversitesi Başkanı John Hennessy, yardımsever iş kadını Ann Doerr ve The Westly Group Kurucusu Steve Westly de katıldı.

Ancak bu özel davete "para" değil, Ankaralı Türk aşçı Yiğit Pura tarafından yapılan "muz kremalı turta" damga vurdu. Silikon Vadisi'nin önde gelen liderleri, tatlıyı yedikten sonra adeta büyülendi. Öyle ki Obama bu eşsiz lezzeti, "Parmaklarımı bile yalayabilirim" sözüyle özetledi. Diğer davetliler ise Başkan gibi turtaya tam puan verdi.

'Yiğit Pura Günü' ilan edildi...

Amerika'daki "Top Chef: Just Desserts" yarışmasını birincilikle bitiren Yiğit Pura, kısa sürede yeme-içme dünyasının en ünlü isimlerinden biri oldu. Başarılı gencin mutfak macerası ise 4 yaşındayken başladı. Pura annesinden yemek yapmayı öğrenmek istedi. Ancak annesinden her defasında "Bu erkek işi değil" azarını işitti. Yiğit Pura da şeflik hayalini gerçekleştirmede babasından destek aldı. İşletme eğitiminin ardından pastacılığa geçişi ise babasının "Mutlu olduğun sürece ne istiyorsan onu yap" sözleriyle gerçekleşti.

19 yaşında California Culinary Academy'ye kaydolan Pura, 2 hafta sonra okuldan ayrılarak işi işte öğrenmeye karar verdi ve tatlı yapımının inceliklerini öğrendiği Meeting House'da çalışmaya başladı. Türk aşçı Yiğit Pura'nın tatlı dalındaki ustalığı, kısa sürede ülkede nam saldı. Öyle ki San Francisco'da her 17 Kasım günü, 'Yiğit Pura Günü' ilan edildi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.