Norveçli turist sayısı artacak...

Türkiye´nin Oslo Büyükelçisi Hayati Güven, Türkiye ile Norveç arasında ticaret hacminin ve Türkiye´ye giden Norveçli turist sayısının geçen yıl arttığını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Norveçli turist sayısı artacak...

Büyükelçi Hayati Güven, Norveçlilerin tatillerini Türkiye´de geçirmek için Alanya ve Antalya´daiki bine yakın yazlıkları bulunduğunu kaydederek, “2009 yılının Ocak ve Kasım aylarında Norveç´ten Türkiye´ye giden turist sayısı 257 bini aştı” dedi. 
 

Norveç´teki 16 bin Türk´ün bu ülkede sorunsuz yaşayan bir toplum olarak tanındığını ifade eden Büyükelçi Güven, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde 2009 yılında artış yaşandığını bildirdi. Türkiye´den Norveç´e 2009 yılı içinde 547 milyon dolarlık ihracat yapıldığını, bu rakamm 2008 yılında 477 milyon dolar olduğunu kaydeden Güven, Norveç´in de Türkiye´ye ihracatının 2008 yılında 327 milyon dolardan 2009 yılında 738 milyon dolara çıktığını ifade etti.

 

Büyükelçi Güven, Norveç´ten İzmir Balçova´daki kaplıcalara yoğun ilgi olduğunu, Norveçli turistlerin genelde Antalya, Alanya ve Belek´i tercih ettiklerini bildirdi. Norveç ile Türkiye arasında sorun bulunmadığını, Norveç´in her alanda ilişkilerini geliştirmeye açık bir ülke olduğunu kaydeden Hayati Güven, "Norveç´te 11 bini Norveç vatandaşı olmak üzere 16 bin Türk vatandaşı yaşıyor. Türkler Oslo, Dremen başta olmak üzere diğer küçük kentlerde de hayatlarını sürdürüyor dedi. (TUYED)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.