Noel Baba ve Myra Antik'te tüm zamanların şubat rekoru...

Antalya’nın Demre ilçesindeki Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti’ni yıl başından bu yana 36 bin 257 kişi ziyaret etti. Ziyaretlerden 196 bin 209 TL gelir elde edildi. Ziyaretler ve gelir açısından geçen ay, tüm zamanların en iyi şubat ayı rekoru kırıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Noel Baba ve Myra Antik'te tüm zamanların şubat rekoru...

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Noel Baba Müzesi’ni yılbaşından bu yana 19 bin 704 kişi ziyaret etti, karşılığında 101 bin 704 TL ücret ödedi. Geçen ay 14 bin 837 kişinin ziyaret ettiği ve 78 bin 560 TL gelir bıraktığı müze, bir rekora da imza attı. Geçen ay ziyaretler ve elde edilen gelir açısından, tüm zamanların en iyi şubat ayı rekoru kırıldı.

 

Kaya mezarları ile ünlü Myra Antik Kenti de turistlerin büyük ilgisini gördü. Yılbaşından bu yana antik kenti 16 bin 553 kişi ziyaret etti, 94 bin 505 TL gelir elde edildi. Geçen ayki ziyaret ve gelir bakımından Myra Antik kenti de tüm şubat ayları içinde en fazla ziyaretçi ve gelir rekorunun sahibi oldu.

 

Myra Antik Kenti’ni gezen Avusturyalı Hans Tuider, çok zengin tarihi kalıntıların bulunduğu kenti çok beğendiğini söyledi. Alman Fuchs Jadniga, ilk kez Türkiye’ye geldiğini ve harika bir ülke olduğunu belirterek, "İklimi, doğası tarihi, kaya mezarları bir şaheser, süper. Bizi büyüledi. Yine geleceğim" derken, Avusturyalı doktor Arthur Schneeberger, Türkiye’nin tarih zengini bir ülke olduğunu kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.