MITT'te Günay'dan 'Lokum' fırçası...

MITT Moskova Fuarı büyük heyecanla başlarken, Kemer standına olan ilgi yoğun olarak gözlemleniyor. Kemer standında bazı ilginç olaylar da yaşanıyor. Bu ilginç olaylardan bir tanesi de, Bakan Günay'ın ve Vali Altıparmak'ın Başkan Gül'e attıığı lokum fırçası oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
MITT'te Günay'dan 'Lokum' fırçası...

Kemer'in Rusya'da Bir Televizyon Kanalındaki 'Doğa Dostu Destinasyon' Yarışmasına aday olması ile birlikte, 16-19 Mart tarihleri arasında Rusya'da düzenlenen MITT Moskova Fuarı'nda tüm dikkatler GATAB tarafından hazırlanan Kemer standına çevrildi. Kemer standı büyük bir ilgi görürken,Rusya'nın My Planet Televizyonu'nda yapılacak "Doğa Dostu Destinasyon" yarışmasına Kemer'i aday göstermeleri de tüm doğa dostu Rus turistlerin dikkatini Kemer'e çekti.

 
Rusya'da seyahat, bilim sanat ve kültür alanlarında yayın yapan ve elit bir kesime hitap eden My Planet TV'nin, Rusya dışında Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Baltık ülkeleri gibi Rusça konuşulan ülkelerde de oldukça takip edilen bir TV kanalı olarak biliniyor.

 

Fuarda Kemer'e ilginin oldukça iyi olduğunu ifade eden GATAB ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, " Rusya'da büyük bir ilgi görüyoruz. Satndımız Rus misafirler tarafından büyük ilgi görüyor. Hatta birçok Rus standımızda kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini bizlere iletiyorlar. Bu yıl yine bir ilk olarak Rusya'da yayın yapan My Planet TV'nin bu yıl düzenlediği Travel Awards (Seyahat Ödülleri) yarışma kategorisinde bulunan Doğa Dostu Destinasyon dalında Kemer de boy gösteriyor. Kemer bu yarışmaya katılarak Doğa Dostu Destinasyon olduğunu tüm Rusya'ya ispatlamış oldu" dedi.Başkan Üras, Fuarda yer alan bir çok medya ya da röportajlar verdi.

 

GATAB tarafından yapılan yatırımlarla Kemer'in yüzünün değiştiğini ifade eden Üras, "Rus televizyonundaki bu yarışmaya da katılmayı çok arzuladık. Kemer'in bu eşsiz doğal güzellikleri ile bu yarışmadan ciddi bir sonuç alacağını umuyorum" dedi.

 

ITB'de de iyi sonuçlar alınmıştı...

 

Öte yandan en son 09-13 Mart Berlin ITB fuarında Türkiye standı 3100m²’lik genişliği ile fuarın en geniş stantları arasında yer almıştı. Kemer, Türkiye standının Antalya bölümünde yer alırken, bölgeyi anlatan tanıtım materyallerinin yanı sıra, Kemer Bölgesinin görüntüleriyle giydirilen iki adet otobüs ile fuar esnasında Shutle olarak çalışarak dünyanın her türlü ülkesinden gelen turizmcilerin servisi yapılmıştı. Bu otobüsler halen iki ay boyunca Almanya – Berlin sokaklarında seferler düzenlenerek tanıtım yapıyorlar.

                            

Tanıtım açısından oldukça verimli geçen Berlin fuarında yapılan anket sonuçlarına göre de, 2009 yılında Türkiye’ye 4.292.000 kişi gelirken Antalya’ya gelen kişi sayısı 4.235,000’dir. Yine 2010 yılındaki bu veriler Türkiye için 2.217,866’ya düşerken, Antalya için 2.465.389 kişi ile artış göstermiştir.  Bölgemiz için gelen sayısında toplamda %11’lik artış yaşanmıştır. Bu oranın 2011 yılında, Berlin fuarında görüşülen tur operatörlerinden alınan bilgilere doğrultusunda, uçak planlamaları ve otel kontenjanlarındaki artış oranlarına göre artacağı gözlendi.



 

Bakan'dan fırça...

Kemer standında Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile birlikte Fuara gelen ekibin yanlarında getirdikleri lokumları gelen konuklara paketin içinden ve hijeynik olmayan bir ortamda konuklara sunmak istemeleri sonrasında araya giren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın " Türkiye'yi böyle mi tanıtıyorsunuz? Lokumları koyacak bir tabak bulamadınız mı? "diyerek fırça atması ile Başkan Gül ve ekibinin mahçup olduğu olduğu ifade edildi. (gazeteakdeniz)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.