Mısır, Türkiye'yi örnek alıyor...

Hüsnü Mübarek’in devrilmesine neden olan halk isyanı nedeniyle başlıca gelir kaynağı olan turizmde yara alan Mısır, gelecek ay içerisinde Türkiye’de durdurduğu tanıtımlarına başlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır, Türkiye'yi örnek alıyor...

Sömestre tatilindeki turların iptali nedeniyle Türk tur operatörlerinin ortaya çıkan zararlarını karşıladıklarını anlatan Mısır’ın Türkiye Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin, “İnsanlar Mısır’a gelmekten korkuyorlar. Dolayısıyla onları biraz cesaretlendirmek lazım. Bu nedenle fiyatlarda indirime gittik. Daha düşük bir fiyat teklif ettiğiniz zaman tatil daha cazip hale gelecektir” dedi.

 

Türkiye’yi daha önce yaşadıkları ve şimdiki durumu nedeniyle kendileri için bir öğretmen olarak gördüklerini anlatan Eldin, “Benim burada çalışmam sadece Mısır’ı tanıtmak değil, Türkiye’deki uygulamaları da görüp kendi ülkemde hayata geçirilmesini sağlamak. Türkiye geçen yıl 28 milyon turist ağırladı ve bu rakam bizim çokça ilgimizi çekiyor” diye konuştu.

 

TÜRSAB MISIR’I ZİYARET EDECEK...

 

Mısır’ın turizmdeki pozisyonunun Türk turizmini de olumsuz etkileyeceğini belirten Eldin, “Çin ve Japonya gibi uzak yerlerden gelen turistler Mısır ve Türkiye’yi birlikte görmek istiyor” dedi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) Tunus ziyaretinden çok etkilendiğini belirten Eldin, birliği Mısır’a da davet ettiklerini anlattı. Eldin, “Mısır’ı desteklemek istiyoruz’ cevabını alınca çok sevindik” dedi. (Ünsal Ereke-HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.