Mısır, turizmde 'Nil Nehri' temasını öne çıkaracak...

Onlarca yıldır uluslararası turizm hareketi ve ülke tanıtımı için ünlü Piramitleri ön planda tutan Mısır, bundan sonra Nil kıyılarını nehir gezilerini öne çıkaracak. Asırlardır Mısır’a bereket getiren Nil Nehri, bundan sonra turizm için de daha yoğun kullanılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır, turizmde 'Nil Nehri' temasını öne çıkaracak...

Piramitler hiçbir zaman cazibesini kaybetmeyecek olsa da, dünyadan ancak belirli sayıda turist çekebiliyor. Sanal ortamda piramitlerin içleri dahil üç boyutlu gezmenin mümkün olduğu bir çağda, ünlü piramitler bir anlamda dejenere olmaya başladı.

 

Mısır bu gelişmelere tepki olarak Akdeniz ve Kızıldeniz sahilindeki resortların geliştirilmesine ve herşey dahil konseptinin yaygınlaşması ve pazarlanmasına odaklandı. Bu strateji de uzun vadede istenen sonuçları vermeyince, Mısır, üçüncü cepheyi açtı ve ülke olarak yıllardır gelişimini borçlu olduğu Nil nehrini hatırladı.

 

Asırlardır Mısır’a bereket getiren Nil nehri, bundan sonra turizm için de daha yoğun kullanılacak. Mısır, piramitler ve sahil resortları dışında turistlere çok daha fazlasını sunamayacağını düşünmüş olamlı ki, üçüncü ve son kozunu oynuyor: Esrarengiz olduğu kadar, büyüleyici ve muhteşem güzellikteki Nil nehri ve onun kıyıları.

 

Turistler, yıllardır Assuan barajıyla Luksor kenti arasında düzenlenen çok günlük Nil nehir turlarından her zaman memnun olmuşlar ve internetteki sosyal ağ paylaşım sitelerinde övgüyle bahsetmişlerdir. Mısır şimdi bu alanı daha yoğun kullanmak istiyor.

 

Mısırlı turizmcilere göre, ülke, 1 ila 14 günlük Nil nehri gemi ve kruvaziyer turları potansiyelinin ancak yüzde 10’unu kullanıyor. Doğru bir stratejiyle, doğa ve tarihe zarar vermeden, sürdürülebilir şekilde 10 kat daha fazla turist bu alternatife çekilebilir.

 

Devletin proje desteğiyle berbaer, Mısır ve uluslararası turizm yatırımcıları bu alana daha fazla yatırım yapmaya karar verdiler. Bu konuda en kararlı hareket eden isim; yerel National River Transportation Co. (NRTC) şirketidir.

 

Şimdilik 31 gemiyle Nil nehrinde turistik geziler düzenleyen şirket, bu rakamı iki yıl içinde 92’ye çıkarmayı planlıyor. Özel mimariye sahip bu gemiler, İskenderiye ve Helvan kentlerinde inşa edilecek. Gemi yapımı için gerekli teknoloji ve kimi malzemeler, Almanya – Duesseldorf, ThyssenKrupp AG şirketinden gelecek.

 

Uzmanlara göre, Nil nehir turları konusunda öncü olan NRTC şirketinin gemi filosunu 3 katına çıkarma planı, Avrupalı tur operatörü ve seyahat acentaları tarafından sevinçle karşılandı. NRTC şirketinin bu girişimi, diğer nehir turları düzenleyen şirketlere örnek olması bekleniyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.