Mısır Turizm Bakanlığından açıklama geldi...

Son zamanlarda Mısır’da gerçekleşen olaylar, Mısır halkının talep ve beklentilerini açıkça yansıtacak şekilde bu ülkede yerleşmesi gereken demokratik uygulamaların önemini bir kez daha vurgulamıştır.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır Turizm Bakanlığından açıklama geldi...
Bu gelişmeler, dünya ülkeleri ve halkları üzerinde uluslararası çağdaş normları destekleyecek şekilde olumlu yankılar uyandırmış, evrensel değerlere, medeniyete ve tarihe sahip olan Mısır’ın tüm insani aktiviteler alanında zihinlerdeki olumlu ve gerçekçi imajını pekiştirmiştir. An itibarıyla sahip olduğu olduğu güven ve istikrar ortamı ve  her çeşit zevke hitap eden çok sayıda ve değişik turistik tatil mekânları Mısır’ın söz konusu olumlu imajını yaşanılır kılmak için yeterlidir.

Mısır şu anda güven ve istikrar ortamını yeniden tesis etmiş ve ülkenin her tarafında normal hayatın akışı yavaş yavaş geri dönmeye başlamıştır. İşte bugünlerde Turizm Bakanlığının birçok Avrupa ülkesinden net ve olumlu sinyaller  aldığını görmekteyiz.
 Bu sinyaller Kızıldeniz, Güney Sina ve Mısır’ın güney bölgeleri başta olmak üzere, ülkenin birçok bölgesine konmuş olan seyahat kısıtlamalarının kaldırılması ya da hafifleştirilmesi şeklinde kendini göstermektedir.
Bunun yanı sıra birçok dev tur düzenleyici müesseseden ilk adım olarak adı geçen bölgelere değişik turistik programların yeniden başlatılması hususunda istekli olduklarını belirten ve bu adımdan sonra yakın gelecekte Mısır’ın tüm turistik bölgelerine tam kapasiteli çalışmayı yeniden gerçekleştirmek üzere kararlı olduklarını yansıtan mesajlar gelmektedir.

Bu olumlu ortamda Turizm Bakanlığı şu anda iç ve dış turizm sektörü ile ilgilenen değişik kesimlerle temas kurarak Mısır’ın en kısa zamanda normal hayata dönmesi için özen gösterdiğini vurgulayarak, Bakanlığın ilgili uluslararası aktivitelere etkin bir şekilde katılacağını ve Mısır’a turist sevk eden piyasaları Mısır’ın turistik bölgelerinin güvenli, istikrarlı olduğunu, turizm alanında yabancı yatırımlara sıcak baktığını, Mısır piyasasının güvenli bir piyasa olduğunu ve dünyanın değişik ülkelerinden Mısır’a ziyaretçi ve turistin gelmesini arzu ettiklerini vurgulamaktadır.

Mısır’ın yaşadığı bu büyük değişim, esas insani değerleri ve iletişim alanlarında yeni teknolojik devrimin derin anlamlarını netleştirmiştir. Turizm bakanlığı bu tecrübeye dayanarak devrim esnasında  sosyal medya kapsamında dünyayı Mısır’a davet etmek için çeşitli ve çok miktarda ileti yayınlamaya başlamıştır.

Bizler Mısır’ın, günümüzü şekillendirme sürecinde aktif rol oynamaya yeniden dönmüş, eski tarihi rolünü geri almış ve yenilikçi dünyaya tekrar katılmış olduğuna inanıyoruz ve dünyanın Mısır’la ilgilendiği ve olaylara sempati ile baktığı için mutluluk içindeyiz. Bu sempatinin kısa zamanda kültürel, siyasi ve ekonomik ilişkilerin artması ve turizmin canlanması şeklinde sonuçlar vereceğinden eminiz.

Devrim Mısır’ın ufuklarını canlandıran bir atılım yaratmıştır. Turizm Bakanlığı bu gerçekten yola çıkarak ülkedeki turistik hareketliliğin yeniden tesis edilmesi amacıyla belirli plan ve programlar hazırlamaktadır. Bakanlık bu uğurda Mısır’ın turistik amaçlarına sadık kalacaklarını sürekli vurgulayan uluslararası tur düzenleyicilerle ortaklığın  pekiştirilmesi için çaba göstermektedir.

Mısır dünya için bir ilham kaynağı olmuştur. İşte buradan da  ‘’Where it all begins – new beginnings “Her şeyin Başladığı Yer – Yeni Başlangıçlar” adlı bir sembol oluşmuştur. Dolayısıyla bizler, kısıtlamaları hemen kaldırdıkları için Avrupa ülkelerine takdirle bakıyoruz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.