Mısır'ı ziyaret eden Türk turist sayısı 3 kat arttı

İlişkilerin normalleşmesi ve kapıda vize sonrası Mısır'a giden Türk turist sayısı iki yıldır artıyor. Geçen yıl 3'e katlanarak 140 bine çıkan Türk turist sayısının bu yıl 250 bini bulması bekleniyor.

19/09/2024 14:16
Mısır'ı ziyaret eden Türk turist sayısı 3 kat arttı

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türklerin vize başvurularını büyük oranda reddetmesi ve yurtiçindeki otellerin fiyatlara 1 yılda yüzde 100'e varan oranda zam yapması nedeniyle tatilciler alternatif rotalara yöneldi. Bu rotaların başında ise ilişkilerin normalleştiği Mısır geliyor. Türklerin öncelikli uğrak yeri ise Mısır'ın Antalya'sı olarak bilinen Hurgada ile Şarm El Şeyh.

VİZESİZ SEYAHAT

Çatısı altında ODEON Tours'u da barındıran Coral Travel Group Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, uygun fiyatlı olması ve Mısır'a vizesiz gidilebilmesi nedeniyle Mısır'ın Türkiye'den aldığı turist sayısının iki yıldır katlandığını söyledi.

Kamçı, "İkili ilişkilerimizin normale dönmesi ve Türk vatandaşlarına yönelik seyahat prosedürlerinin gevşetilmesinin ardından 2023 yılında Mısır'ı ziyaret eden Türk turist sayısı bir önceki yıla göre üç kat artarak 140 bine ulaştı. Bu yıl, devam eden yoğun ilgiyle bu sayının 250 bine çıkması bekleniyor" dedi.

HAFTADA 100 UÇAK

Bu gelişmeye bağlı olarak Türk Hava Yolları, Pegasus ve Mısır Havayolları'nın yanına son olarak Air Cairo ve AJet'in de eklenmesiyle haftalık uçuş frekansının 70'e yaklaştığını belirten Mehmet Kamçı, Akşam'dan Mehmet İspir imzalı haberde, "Buna charter uçuşları da eklendiğinde haftalık 100 civarında uçuş frekansına ulaşılıyor" diye konuştu. Kamçı, Mısır'da güvenlik açısından bir sorun olmadığını da belirterek havalimanından itibaren kendi gözetimlerinde tatilcilere güvenli tatil imkanı sunduklarını da söyledi.

ATAĞA KALKTILAR

Mısır'ın turizmde atağa kalktığını belirten Coral Travel Group Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, "2023 yılını 14.3 milyon turist ile kapatarak kendi rekorunu kıran Mısır'ın turizm gelirleri, bu yılın ilk yarısında 6.6 milyar dolara ulaşarak 2023'ün aynı döneminde kaydedilen 6.3 milyar dolar geliri geride bıraktı" dedi.

90 NOKTAYA TURİST TAŞIYORUZ

Coral Travel Group'un 22 ülkedeki 37 şirket ve 5 binden fazla çalışanıyla yılda 3 milyondan fazla turiste hizmet verdiğini belirten Kamçı, "Grup tur operatörlüğü ve satış acenteliği alanında Coral Travel markası ile 1994 yılından beri 15 ülkede hizmet veriyoruz, 40 ülkede 90'dan fazla destinasyona misafir ulaştırıyoruz. Türkiye'de işlem hacmi açısından tur operatörleri arasında ilk 5 içinde yer alıyoruz" diye konuştu.

20 YILDA 6 MİLYON TURİST GÖTÜRDÜK

Coral Travel Group bünyesinde yer hizmetleri alanında faaliyet gösteren ODEON Tours'un 2000'lerin başından bu yana Mısır'da turizm pazarının öncü şirketleri arasında yer aldığını söyleyen Mehmet Kamçı, "20 yıllık deneyimiyle, kuruluşundan bu yana Mısır'da 6 milyonu aşkın turist ağırlayan ODEON Tours, bu yıl da Mısır'da 620 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyor. ODEON, Mısır'da 400'ün üzerinde otel partneriyle işbirliği yapıyor" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.