Mısır, 'Devrim afişi'yle turist çağırıyor...

Dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin’de Mısırlıların 'Tahrir meydanı tüm dünyayı salladı', 'Devrim ülkesine hoş geldiniz' afişleri damgasını vurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır, 'Devrim afişi'yle turist çağırıyor...

Dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin, 188 ülkenin katılımıyla 45. kez kapılarını açtı. Fuarda, ayaklanmalarla dünya gündeminde olan Mısır’ın tanıtımını devrim afişleriyle yapması dikkat çekti.

Mısır standını, ‘Online revolution, made in Eqyipt’, ‘Barışçıl devrim bütün dünyayı hayran bıraktı’, ‘Tahrir meydanı tüm dünyayı salladı’, ‘Devrim ülkesine hoş geldiniz’ afişleriyle donattı. Birkaç yıl önce Mısır’da turistlerin yoğun olduğu yerlerde bombalı saldırılar yaşanmıştı. Mısırlılar, bu olaylardan sonra filmlerle turizmi tekrar eski canlılığına kavuşturmuştu.
 
İsyandan sonra gelirlerinin büyük bölümünü oluşturan turizme dört elle sarılan Mısır, fuarda Tahrir Meydanı’nı öne çıkardı, ‘bol devrimli’ turizm sloganları üretip, yerel halk danslarıyla dikkat çekti. Mısır Turizm Otoritesi Başkanı Amr Elezabi, tur fiyatlarının geçen yıla göre düştüğünü fakat, güvenli ülke imajını elde edene kadar bu durumun süreceğini söyledi.

 

Tahrir Meydanı turu başladı...

 
Tahrir Meydanı’nın devrime ev sahipliği yaptıktan sonra Piramitler gibi bir destinasyon haline geldiğini belirten Amr Elezabi, isyanının başlamasından yüzde 30 indirim yaparak son dakika turistini hedeflediklerini belirtti.

  

Libya standında moraller bozuk...

 
Fuarında katılımcı ülkelerin stantları ziyaretçi çekerken iç savaşın eşiğine gelen Libya’da stant boş kaldı. Yetkililerin morallerinin bozuk olduğu gözlemlendi. Bahreyn ise fuarda F1’i tanıttı. İsrailli yetkililer, bu yıl turizmde atağa geçtiklerini belirterek, “İsrail, Mısır ve Tunus’u kapsayan turlar hazırladık. Rakiplerimizi dost yaptık” dedi. (Milliyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.