Mısır'da şemsiye tersten açılmış bir kere...

Baracuda Tour'un patronu Cem Polatoğlu'ndan, TÜRSAB'ın Mısır politikasına eleştiri geldi. Tunus’ta olaylar oldu, ertesi gün 5 kuruş para kaybetmemiş üyeler için atlayıp Tunus’a gidildi. Haydi şimdi de Mısır’a da gidelim… Yok!. Neden?

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır'da şemsiye tersten açılmış bir kere...


CEM POLATOĞLU


Dolabın üstüne çıkan oğluna kucaklarını açarak seslenmiş

 

-  Atla oğlum. Baban tutacak seni.

 

- Ama Baba düşersem bacaklarım kırılır. Bak kardeşlerim şahit burada.

 

-  Sana atla dedim. Baban konuşuyor burada.

 

Çocuk Babasına güvenerek aşağı atlar. Hoooop Güüüüüüüüm. Yere çakılır.

 

Neydi bunun hissesi? Babana bile güvenmeyeceksin!.

 

* Şimdi başka bir hikaye

 

-  İptal et Mısır turlarını.

 

-  Ama Başkanım. İptal edersem bu Mısırlılar paraları geri ödemez. Bak 12 kişi şahit burada.

 

- Sana iptal Et dedim. Başkan konuşuyor burada.

 

Üye Başkanına güvenerek Mısır turlarını iptal eder. Veee Hoooop Güüüüüm. Daha ertesi gün Müşteriler dükkanı basar, Satış yaptığımız acentalardan (meslektaşlarımızdan) “biri” avukatları aracılığı ile ihtarname yollar.

 

Nedir bu hikayenin hissesi?


Üye Başkanını arar.

 

-  Başkanım. Durum böyle böyle. Ödemeye kalksam İstanbul’da bir rezidans parası. Hık diye çıkmaz ki bu. Bir de avukatlarımız (10 kişi satan) “- - - Tur ödedi, Baracuda’da ödesin” diye her arayana fetva veriyor. N’apcaz?

 

-   Ben sana Türsab’ın kasasını açıp para mı verecez dedim. Çalışıyoruz işte parayı geri alman için.

 

-   Ya, Başkanım, o zaman Turları niye iptal ettiniz?

-   Halkın can güvenliği. Bakanlık emir verdi. Sitemizde de ilan ettik… (ekdedir)

 

İyi de, bu halkın can güvenliğini koruyacak olan ben miyim? Benim görevim mi halkın güvenliğini korumak? O halde neden her sene yüzmilyarlarca lira vergi ödüyorum? Neden Türsab’a aidat ödüyorum?. Sen devlet baba olarak turumu iptal ediyorsan babalar gibide zararımı karşılayacaksın.

 

Durum anlaşıldı. MISIR’da ŞEMSİYE TERSTEN AÇILMIŞ BİR KERE. Çıkmaz. Acil zararına bir ev, bir araba satıldı. Tüm müşteri ve acentalara paralar babalar gibi ödendi.

 

Tüm bu olaylar 26 Şubatta patladı, Türsab’tan 14 Şubat yani tam 18 gün sonra bir yazı geldi. (ekdedir) Mısırda yaşanan olumsuzluklar doğrultusunda 14.02.2011 tarihli yazılarımızla durumu Bakanlığa, Konsolosluğa v.s. ilettik. Allah razı olsun...

 

Hatırlayalım; Tunus’ta olaylar oldu, ertesi gün 5 kuruş para kaybetmemiş üyeler için atlayıp Tunus’a gidildi. Haydi şimdi de Mısır’a da gidelim… Yok!. Neden?

 

Bugüne kadar Mısır’dan 5 kuruş geri almış değilim. Ancak yüzlerce müşterimin parasını kuruşuna kadar ödedim. Durum anlaşıldı. yine kendi işimi kendim halledeceğim. Ne Türsab ne de Bakanlık. Elimde Tüm dünyanın IATA, ASTA v.s. listeleri. Yazdım Mısır Turizm Bakanlığına ve Konsolosluğuna. 5 sene önce aradaki bir Türk (H.C) vasıtası ile 55.000 Euro dolandırmıştı Mısır acentası. Adı “Yes EGYPT”. Onu sineye çekmiştim. Ancak bu kez tüm dünyaya şikayet edeceğim Mısır’ı ve acentalarını. Yeter ki “Gölge edilmesin”

 

Not: Bu kriz sırasında bir meslektaşımız haricinde, Mısır turlarına giden müşterileri için şirketimize en az bir ev parası yatırıp bir gün bile “param nerde?” diye sormayan, başta Performans Turizm Filiz Koşar’a, Misyon Turizm Alper Maçkan’a, Siyes Turizm Ayla Türkay’a, Lion Turizm Yiğit Arsu’ya, Fuji Tur Yılmaz Güngör’e, BTA Shipping&Travel Ertuğrul Dirim’e, Turmar Zekihan Kızıloğlu’na, Nimera Turizm Hakan Solmaz’a, Darni Turizm Selim Okur’a, Sarıçamlar Turizm Atahan Sarıçam’a, Ehta Turizm Ahmet Kalafat’a, Khanzindar Turizm Serhan Uğur’a, Mareste Turizm Özgür Deniz Yıldız olmak üzere daha onlarca meslektaşlarımıza şirketimize duydukları güven için teşekkür ederiz.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.