Mısır’dan görülmemiş sübvansiyon...

Mısır hükümeti, Almanya'dan gelecek turist akımını hızlandırmak için daha önce bu yoğunlukta görülmemiş bir sübvansiyon planı geliştirdi. Mısır, charterlara yüzde 94 doluluk garantisi veriyor. Farkı ise, devlet ödeyecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mısır’dan görülmemiş sübvansiyon...

Mısır Turizm Bakanlığı,  sezonu kurtarmak için kolları sıvadı. İlk önemli aksiyon ise, Alman pazarına yönelik oldu. Mısır’ın Almanya Büyükelçiliği'ne bağlı Turizm Ataşeliği Genel Müdürü Mohamed Gamal ve Ataşe Tamer Marzouk, Alman basınına yaptıkları açıklamada, geçen hafta uygulamaya konulan uygulama hakkında bilgi verdi.

 
Buna göre, sadece Hurghada ve Şarm El Şeyh havalimanları için geçerli olmak üzere, Almanya’dan kalkan ve yüzde 65 veya üstü doluluk gösteren turist Charter uçaklarının boş kalan koltuk maliyetlerinin yüzde 94’ü Mısır hükümeti tarafında karşılanacak.

 

Söz konusu boş koltuk desteği, 31 Ağustos 2011 tarihine kadar geçerli olacak. Bu uygulama, sadece Hurghada ve Şarm El şeyh havalimanları için geçerli olup, Luksor ve Marsa Alam havalimanları için, geçen yıl da uygulanan teşvik programları, değişmeden devam edecek.

 

Havalimanı vergileri kalkıyor...

 

Marzouk, ayrıca charter şirketlerinin talebi üzerine, değişik havalimanlarındaki havalimanı ücret ve vergilerini de 01.03.2011 ila 31.05.2011 tarihleri arasında yoğunluğa göre kaldırabileceklerini belirtti. Gamal, "Avrupalı tur operatörleri, seyahat acentaları ve havayolu şirketleriyle el ele vererek, bu destinasyonlara yönelik turist trafiğini bir an önce ‘İhtilal öncesi’ seviyelere getirmek istiyoruz" dedi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.