Mersin Uluslararası Müzik Festivali, müziğe doyuruyor...

10. Mersin Uluslararası Müzik Festivali görkemli açılış konserinin ardından, Mersin Üniversitesi Uğur Oral Kültür Merkezi’nde “Müzikalin Sesleri/Cazın Enstrümanları” adlı ikinci konseri ile sanatseverlere keyifli dakikalar yaşattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mersin Uluslararası Müzik Festivali, müziğe doyuruyor...

Müzikalin Sesleri ve Cazın Enstrümanları'ndan Mersin'de muhteşem performans. Konserin birinci bölümünde Mersin Devlet Operası’nın önde gelen isimleri Bengi İspir Özdülger (soprano), Nazlı Alptekin (soprano) ve Hasan Alptekin (bas), piyanoda Fügen Yiğitgil eşliğinde gerçekleştirdikleri programlarında ünlü opera ve müzikal aryalarla sevilen türküleri seslendirdiler. 

İkinci bölümde ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası müzisyenleri Atilla Şentin (saksafon) ve Bilgehan Erten (piyano) caz müziğinin seçkin örneklerinin yanı sıra Türk Halk Müziği’nin cazla harmanlanmış parçalarından örnekler sundular.

1 Mayıs’ta Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası’nın konseriyle açılan ve 17 Mayıs’a kadar sürecek olan 10. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, toplamda 10 konsere ev sahipliği yaparken, izleyicilerini Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Golden Horn Brass ve TRT THM solistlerinin ücretsiz konserleriyle de buluşturacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.