Mekke'ye rekor sayıda otel geliyor...

Asharq Al Awsat gazetesinin haberine göre, Mekke’nin Büyük Camii’nin etrafına inşa edilecek 500 yeni otel için lisanslar verildi. Bu otellerin arasında oda sayısı 5000 olan bir proje de bulunuyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mekke'ye rekor sayıda otel geliyor...

Ekonomi uzmanları yaptıkları açıklamalarda, Suudi Arabistan’ın gelecek yıllarda Hac ve Umre’den, artan konaklama potansiyeli sayesinde 27 milyar dolar gelir elde edeceğini belirtiyorlar.

 

Mekke Ticaret ve Ekonomi Odası Hac ve Umre Destek Hizmetleri Başkanı Saad Al Qurashi, bu sayıdaki otelin yatak kapasitesi itibarıyla Ülke içinden ve dışından gelen hacıların konaklaması için ancak yeterli olabileceğini belirtiyor.

 

“ Halen, Mekke’nin en büyük otelinin oda sayısı 1000’i geçmiyor. Yeni inşa edilecek olan otellerin çoğu 1000 oda kapasitesinin üzerinde olacak. Sadece bir otelde 5000 oda projelendirildi.” Geçtiğimiz yıl hac döneminde ülke oldukça yüksek bir gelir sağladı. 3 milyonu geçen hacılar Suudi Arabistan’a milyarlarca dolar bıraktı.

 

Gazetenin verdiği bilgiye göre, oteller ve apartlar, hac döneminde, normal zamanlara göre piyasadan 40% daha fazla mal satın alıyor. Bu meblağ sadece yiyecek ve içecekleri değil, mobilya, hediyelik eşya, tekstil gibi bir çok yan sektörü de kapsıyor. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.