Mardin, 1.5 milyon turist hedefliyor...

Eşsiz tarihsel ve kültürel zenginliği dilden dile aktarılan taşın, inancın ve hoşgörünün şehri Mardin, Türkiye ve dünyanın dört yanından gelen ziyaretçi akınıyla turizm sezonuna iyi bir başlangıç yaptı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mardin, 1.5 milyon turist hedefliyor...

Mardin, Türkiye ve dünyanın dört yanından gelen ziyaretçi akınıyla turizm sezonuna iyi bir başlangıç yaptı. Zinciriye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı ve Mardin'in tarihi sokakları turistlerle dolarken esnafın da yüzü gülüyor.

Yeni turizm sezonunu değerlendiren Vali Turhan Ayvaz, Mardin'in inanç ve kültür turizmi açısından yıldızının parlamaya devam ettiğini, kentin turizm potansiyelini arttırmak için yatırımcıları kente çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Ayvaz, ''Bu çalışmalarla Mardin bu yıl 1,5 milyon turist karşılayabilir duruma gelecek. Dünyada 500 milyon turist her yıl dünyanın belli bölgeleri olan Tayland, Kanarya Adaları, Paris'e gitmek için karar vermekte. Bu turist potansiyeline Mardin'i de ekleme düşüncesi ve gayretindeyiz. Bu sayıdan en kısa sürede 5 milyon kişiyi tarihi kente çekmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan da kentte yaşanan turizm yoğunluğunun bölgede yaşanan huzur ve güvenin sonucu olduğunu belirtti. Duyan, dünya turizminin gözdesi Mardin'in artık kabuğuna sığmadığını ifade etti.

Nasır Duyan, Mardin'in sadece turizm kenti değil, aynı zamanda sanayi kenti olduğuna da dikkati çekerek, ''Sanayici ve yatırımcılardan yoğun bir talep var. Bu fırsatı iyi değerlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm yatırımcıları Mardin'e bekliyoruz. Sanayicilere ve iş adamlarına her konuda kolaylık sağlamaya hazırız'' dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.