Malatya Turizm Çalıştayı'nda, 'Tanıtım' vurgusu...

Malatya’nın kültür ve turizmde mevcut durumunu ortaya koyup, yürütülen projeleri ele almak amacıyla 29-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Turizm Çalıştayı’nda en çok ilin turizminin tanıtılıp pazarlanması gerektiğini vurgu yapıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Malatya Turizm Çalıştayı'nda, 'Tanıtım' vurgusu...

Malatya Turizm Çalıştayı sonuç raporunda geliştirilmesi gereken dört konu şöyle vurgulandı:

1- Malatya ilinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılamaması,

2- Malatya’da Turizm Örgütlenmesinin olmayışı

3- Yerel Halkın Turizmi Sahiplenmemesi 

4- Malatya turizminin tanıtım ve pazarlama eksikliği....

Fırat Kalkınma Ajansı’nın ev   sahipliğinde gerçekleştirilen Çalıştay’a, Malatya Valisi Doç.  Dr. M. Ulvi  Saran, Malatya  Belediye  Başkanı Ahmet  Çakır, Kültür  ve  Turizm  Bakanlığı  Müsteşar  Yardımcısı  Özgür  Özarslan, Malatya  İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Gazeteci-Yazar   Vahap Munyar, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) Başkanı  Kerem   Köfteoğlu,  Atlas  Dergisi  Yayın  Editörü Doç. Dr.Yıldırım Güngör, Turizm Yatırımcıları    Derneği Yüksek Danışma Kurulu  Üyesi  Tavit Köletavitoğlu’nun da aralarında bulunduğu 118 kişi katıldı.

Katılımcılar Yeşilyurt  ve  Battalgazi  ilçelerinde  yürütülen  sokak  sağlıklaştırma,    restorasyon, restitüsyon ve arkeolojik kazı  çalışmalarını yerinde inceledi. Çalıştay’ın paneller bölümünde, turizmin ülkelerin ve bölgelerin  kalkınmasında önemli bir kaldıraç etkisi yaratabileceği vurgulanarak, Malatya’nın da bu  etkiden azami düzeyde faydalanabilmesi için öneriler sunuldu.

Turizm  örgütlenmesi  konusundaki  eksikliklere  dikkat  çekilen panellerde özetle şu görüşler öne çıktı: “Bu  alanda  faaliyet  gösteren sivil  toplum  kuruluşlarının sayı ve  kapasitelerinin  artması gerekiyor. Malatya’nın  turizm  alanındaki  imajının  güçlendirilmesi için ulusal ve  uluslararası  pazarda  yapılacak tanıtım etkinlikleri ile kente çekilen turist sayısını arttırır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.