Makedonya, Türk acentelere teşvik verecek...

Turizmde atağa geçen Makedonya, Türkiye’den turist daha fazla turist çekebilmek için Türk acentelere teşvik verecek. Otobüslü turlarda kişi başına 15 Avro, havayolu ile getirilen gruplarda ise, kişi başına 25 Avro teşvik verilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Makedonya, Türk acentelere teşvik verecek...

Turizmde atağa geçen Makedonya, Türkiye’den turist daha fazla turist çekebilmek için bu yıl ilk kez EMITT Fuarı’na katıldı. EMITT’te bir basın toplantısı düzenleyen Makedonyalı yetkililer, en az turist getiren her turizm şirketine otobüslü turlarda kişi başına 15 avro, havayolu ile getirilen gruplarda ise kişi başına 25 avro teşvik vereceklerini açıkladılar.

 

Bu yıl 14’üncüsü yapılan Doğu Akdeniz Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), turizmden pay almak isteyen ülkeler için önemli bir tanıtma platformu olma özelliğini her geçen yıl daha da güçlendirerek devam ettiriyor.

 

Bu yıl EMITT Fuarı’na ilk kez katılan ülkelerden Makedonya Cumhuriyeti, fuarda bir basın toplantısı ve kendi standında bir tanıtım kokteyli düzenledi. Makedonya’nın İstanbul Konsolosu İgor Popov ve Makedonya Cumhuriyeti Turizm Bakanı Zoran Strezovski’nin Makedonya turizmi üzerine bilgi verdikleri basın toplantısında konuşan Konsolos Popov, Makdonya ile Türkiye’nin sevgi bağlarının geçen yıl yapılan strateji anlaşması ile daha da güçlendiğini belirtti. Popov, bu anlaşma çerçevesindeki 6 noktadan birinin ekonomi olduğunu, ekonomi maddesi içerisinde de turizmin önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

 

 

“Elveda Rumeli” ve bu günlerde Makedonya’da televizyonlarda gösterimde olan “Binbir Gece” dizilerinin her iki ülke arasında ilgi ve sevgi bağının artmasına katkı sunduğunu dile getiren Popov, Türkiye’den daha çok turist beklediklerini ifade etti. Popov, Makedonya’nın Atatürk’ün köklerinin dayandığı ülke ve askeri akademiyi okuduğu ülke olması bakımından da Türk turistler açısından bir başka önem taşıdığını belirtti.

 

Makedonya’daki turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Makedonya Turizm Ajansı Müdürü Zoran Strezovski, 2,1 milyon nüfuslu ve 25.715 kilometrekare yüzölçüme sahip Makedonya’nın özellikle kültür ve doğa turizmi açısından önemli potansiyel barındırdığına işaret etti.

 

Türkiye’den yüzde 10-15 artış hedefleniyor

Ohrid, Struga, Bitola başta olmak üzere pek çok önemli Makedonya kentinin turizm açısından büyük potansiyel barındırdığına değinen Strezovski, yılda yaklaşık 100 bin Makedonyalı’nın Türkiye’yi ziyaret etmesine karşılık 55 bin civarında Türk’ün ülkelerini ziyaret ettiğini ifade etti. Strezovski,  turist sayısını ilk etapta yüze 10-15 oranında artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Acentelere teşvik

30 Mayıs’ta Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliği ile Türk acente temsilcileri ve basın mensuplarına Makedonya’da bir tanıtım gezisi düzenleyeceklerini bildiren Strezovski, bu anlamda EMITT Fuarı’na da ilk kez katılarak tanıtım çalışmalarını arttırdıklarını söyledi. Strezovski, Makedonya’ya en az 10 turist getiren her Türk acenteye otobüslü seyahatlerde turist başına 15 avro, havayolu ile yapılan seyahatlerde ise turist başına 25 avro teşvik vereceklerini de açıkladı.

 

Yatırımlar hızlanıyor

Ayrıca turizmgazetesi.com’un sorularını da yanıtlayan Makedonya Turizm Ajansı Müdürü Zoran Strezovski, Makedonya’nın yılda 600 bin turist aldığını, Türkiye’nin Makedonya’ya turist gönderen en büyük 4’üncü ülke olduğunu belirtti. Makedonya genelinde 70 bin civarında yatak kapasitesi olduğunu söyleyen Strezovski, yeni yatırımlarla bu sayının artacağını, yabancı otel zincirlerinin de ülkede yatırımlara yöneldiklerini ifade etti. Strezovski, bu anlamda Türk yatırımcıları da ülkelerine beklediklerini ve Makedonya hükümetinin yatırımcılara da çeşitli teşviklerle kolaylık sağladığını belirtti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.