Lykia'dan Antalya'ya yeni yatırım...

LykiaGroup Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu, LykiaWorld Antalya’da mevcut 1200 yatağa ek olarak 1400 yataklı kapasite artırımı yapacaklarını ve Antalya’nın dünya turizmindeki konumunu bu yatırımla daha da güçlendireceklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Lykia'dan Antalya'ya yeni yatırım...

Silahtaroğlu, tatil sektörü için esnek yeni bir devre tatil sistemi getirerek Antalya’yı özellikle İstanbullu aileler için bir cazibe merkezi yapacaklarını kaydetti.

 

 

20’inci yıl değerlendirmesini yapmak üzere şirket üst yöneticilerinin de katılımıyla İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Burhan Silahtaroğlu, turizm sektöründe markalaşmak ve farklılaşmak için yeni yatırımlar planladıklarını belirterek “LykiaGroup olarak, 20 yıldır sürekliliğini korumuş ve uluslararası platforma taşınmış tek Türk resort markası olmaktan dolayı gururluyuz” dedi.

 

20 yıldır sürekli yeniliklere imza attıklarını kaydeden Silahtaroğlu, ilk aile konseptini kendilerinin başlattığını, Çocuk Cenneti ile sektörde devrim yaptıklarını, Kapadokya’daki balon ve Fethiye’deki yamaç paraşütü ile trend yarattıklarını vurgularken, Türkiye’de gittikleri her bölgeyi turizme kazandırdıklarını ve bu bölgeleri bir turizm kasabası haline getirdiklerini ifade etti. LykiaGroup olarak Akdeniz çanağının ilk Links Golf sahasını hizmete açtıklarını belirten Silahtaroğlu, LykiaWorld Antalya’da mevcut 1200 yatağa ek olarak 1400 yataklı kapasite artırımı için tahsis aldıkları bu yatırımla villa ve konaklama tesisi yapacaklarını söyledi.

 

“YENİ BİR DEVRE MÜLK SİSTEMİ GETİRİYORUZ”

 

Silahtaroğlu, yeni yatırım hakkında bilgi verirken, bu yatırımla devre tatil sistemine farklı ve yeni bir bakış açısı getireceklerinin altını çizerek şunları söyledi:

 

“Kanımca Akdeniz’de bile olmayan bir ürün paketiyle konuklarımıza birçok fırsat sunacağız. Gelir seviyesi yüksek olan yabancı turistler buraya gelip villa kiraladıklarında, kendilerine özel bir plaj, bir golf arabası ve seyyar telefon tahsis edilecek. Masaj dahil her türlü hizmet ayaklarına kadar götürülecek. Ayrıca İstanbullulara da trafik sıkışıklığından dolayı hafta sonları veya kısa süreli İstanbul’dan kaçıp her türlü spor ve dinlenceyi tadabileceği bir resort olarak hizmet vermek istiyoruz. İsteyen ailelere kayar devre mülk sistemi ile sene başında yaptıkları toplu ödeme karşılığı esnek dönemlerde tatil yapma olanağı sağlayacak konaklama imkanları sağlayacağız. Bu senelik kayar devre mülk sisteminin büyük ilgi göreceğine inanıyorum.”

 

“REKABET FİYATTA DEĞİL, ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNDE OLMALI”

 

Burhan Silahtaroğlu, kayar devre mülk sistemi ile Antalya’yı özellikle İstanbullular için bir resort haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Özellikle kış aylarında ailecek bu tesise geldiklerinde isteyen golf oynayacak, isteyen ata binebilecek, isteyen yüzecek, isteyen de balıkçılık yapabilecek. Burada çok güçlü bir altyapı var. Esnek sistem ile belirlenen sınırlar içinde isteyen istediği zaman ve istediği süreyle tesislerde kalabilecek. Bu İstanbul için büyük bir fırsattır” dedi. Silahtaroğlu, turizmde rekabetin ağırlıkla fiyat rekabeti olarak yürütülmesinden yakınarak “Bence fiyat rekabetine dayalı hizmet anlayışını artık bırakmalıyız. Yeni ürünler geliştirerek, ürün çeşitliliğini artırarak rekabet olmalı. Biz Lykia olarak her zaman yeni ürünler geliştirmeyi ve gittiğimiz her bölgeyi turizme kazandırmayı ilke edindik. Bu özelliğimizi de her zaman sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu.

 

“5 AMFİ TİYATRO İLE ANTALYA FESTİVALLER ŞEHRİ OLABİLİR”

 

Sektöre adım attıklarından beri Türk turizmine doğru yenilikleri getirmeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini söyleyen Silahtaroğlu, gelecek için iki önemli beklentisini de şu sözlerle dile getirdi:

 

“Birincisi; herhangi bir üniversitemizin bir turizm enstitüsü kurması, bu trendleri devamlı olarak araştırması, değerlendirmeleri aktarması ve strateji tespitleri yapmasıdır. İkinci dileğim ise; bugün 10 milyon turisti ağırlayan Antalya’nın bünyesindeki beş amfi tiyatroyu restore edip Antalya’yı bir kültür festivalleri şehri haline sokmasıdır. Gelen turistlerin sadece yüzde 5’i, ki, bundan çok daha fazla olacaktır, bu etkinliğe katılsa 500 bin seyirciyle Antalya, tasavvur edilmez bir yere gelir ve imaj çıtası çok yükselir.”

 

“TURİZMDE 20 YILDA BÜYÜK PATLAMA YAŞANDI”

 

Toplantıda turizm sektörünün 1980’den 2010’a kadarki gelişim sürecini rakamlarla değerlendiren LykiaGroup Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Silahtaroğlu Esmer ise 2009 verileriyle dünyada toplam turist sayısının 900 milyona, toplam turizm gelirlerinin ise 1 trilyon dolara ulaştığını belirterek şu bilgileri aktardı:

 

“1980’de dünyada toplam turist sayısı 285 milyon kişi toplam turizm gelirleri de 92 milyar dolar düzeyinde idi. Türkiye’nin o dönemde yılda 1.2 milyon turisti ve sadece 327 milyon dolarlık bir geliri söz konusuydu. Türkiye 1991’den itibaren turizmde gerçek bir patlama yaşadı. Bu gelişme sürecinin sonunda 2009 itibariyle toplam turist sayısı 27 milyon kişiye ulaştı. Turizm gelirleri de 21 milyar dolara çıkarken, dünya turizmindeki gelir payı yüzde 2.1’e, kişi sayısında ise yüzde 2.9’a çıktı. Türkiye turizm gelirlerinin toplam ulusal gelir içerisindeki payı yüzde 3,4, ihracat gelirleri içerisindeki payı yüzde 20,8 gibi önemli büyüklüklere ulaştı. Yatak kapasitesi ve tesis sayısı olarak bakıldığında da çok büyük bir gelişme görüyoruz. 1980’de sadece 511 tesis ve 56 bin yatak vardı. 2009 sonu rakamlarla yatak kapasitesi 565 bine, tesis sayısı da 2 bin 562’ye yükseldi.”

 

20 YILDA 23 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI, 235 BİN AİLE KONUK EDİLDİ

 

LykiaWorld konseptini yaratırken topluma değer katmak, kalıcı ve süreklilik sağlayarak Türkiye’nin değerlerini dünyaya taşımak amacını da benimsediklerini hatırlatan Yeşim Silahtaroğlu Esmer, grup olarak 20 yılda yarattıkları katma değeri ise şöyle açıkladı:

 

"Türk turizminin geleceğine güvencimizin göstergesi olarak, 20 yıllık LykiaGroup markasını zincir haline dönüştürmek ve kalıcı eserler yaratmak için çalıştık. Aradan geçen 20 yılda LykiaWorld dünyasında, 235 bin aileyi misafir ettik. 7 bin700 kişiye doğrudan, aileleriyle beraber toplam 23 bin kişiye istihdam sağladık. Ortalama çalışma süresi 5,3 yıl olarak sektörde uzun ve istikrarlı iş imkanı yarattık. 10 yıl önce nitelikli eleman yetiştirmek için 2 yıllık çıraklık okulu açtık ve bugüne kadar 125 öğrenci mezun ettik."

 

“KAN UYUŞMASI OLURSA HER TÜRLÜ YABANCI SERMAYE TEKLİFİNE AÇIĞIZ”

 

Bugüne kadar gerçekleşmiş olan yatırımların hacim ve miktar olarak turizmde yerli sermaye ile yapılmış en büyük yatırımlar olduğunun altını çizen Yeşim Silahtaroğlu Esmer bu konuda“ Türk turizminin dünyada parlayan bir yıldız olması, gelişme potansiyeli ve rekabetçi üstünlükleri, Türkiye’ye yabancı yatırımcıların da ilgisini çekmektedir. Doğal olarak biz de gerek tesislerimizin kalitesi, gerekse hizmet anlayışımız ile istikrarlı büyüme ve markalaşma stratejisini benimsemiş yatırımcıların ilgisini çekmekteyiz. Gelecek yatırım planlarımız çerçevesinde, yabancı yatırımcılar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bununla beraber, LykiaGroup markası ile konaklama işletmeciliği yapmak ya da tesisinin LykiaGroup tarafından işletilmesini isteyen yatırımcılarla da temaslarımız bulunmaktadır. Kan uyuşması ve misyon birlikteliği olursa her türlü yabancı sermaye teklifine açığız” değerlendirmesini yaptı.

 

“ÇİN VE HİNDİSTAN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Türkiye’nin, 2023 yılına yönelik hazırlıkları konusunda da görüşlerini açıklayan Yeşim Silahtaroğlu Esmer şöyle dedi:

 

“Asgari 50 milyar dolar turizm girdisine sahip olması hedefi var. Bunu yapabilmek için dünyadaki turizm eğilimlerini iyi takip edebilmek ve yatırım stratejilerini ona göre şekillendirmek gerekir. Bugün Hindistan ve Çin süratle kalkınmaktadır. 2023 senesine kadar nüfuslarının yüzde 10’u yani 250 milyon insan dışarı seyahat edebilecek kapasiteye sahip olabilecekler. Bunların seyahatlerinin ağırlıklı olarak gezi ve kültürel ziyaretler olacağı düşünülürse 250 milyon insanın 15 gün seyahati 3 milyon 750 bin konaklama demektir. Türkiye bunun yüzde 4’üne sahip çıktığı takdirde, Türkiye’ye yeniden 150 milyon konaklama gelecektir. Bu bizim şu andaki kapasitemizin yüzde 70’i demektir.”

 

“2010’DA YÜZDE 30 BÜYÜME ÖNGÖRÜYORUZ”

 

2010 yılına ilişkin beklentilerini de aktaran Yeşim Silahtaroğlu Esmer,”Türkiye’de 2010 yılında turizm beklentileri, 30 milyon turist ve 27 milyar dolar gelir yönündedir. İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olması, Japonya’da Türk yılı olması, Paris’teki Türk mevsimi ve bazı ülkelerden vizenin kalkmış ya da kalkacak olması ile bu beklentilerin ulaşabilir olacağını öngörmekteyiz. LykiaGroup olarak 2010 yılında gelirlerimizde yüzde 30 büyüme beklemekteyiz” dedi. Silahtaroğlu ana hedeflerini de “ Türk turizminin geleceğine güvencimizin göstergesi olarak, bu gelişmeler paralelinde, 20 yıllık LykiaGroup markasını zincir haline dönüştürmek ve kalıcı eserler yaratmaya devam etmek amacındayız” sözleriyle özetledi. (ANKA)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.