Lufthansa bagaj kurallarına standardizasyon getiriyor

Lufthansa ücretsiz bagaj uygulamasını basitleştirerek, tüm uçuşlarda parça adedi uygulamasına geçiyor. Birçok uçuşta ücretsiz bagaj sınırı yükseltiliyor. Basitleştirilen kurallarla netlik sağlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
 Lufthansa bagaj kurallarına standardizasyon getiriyor
Yeni kurallar 1 Haziran 2011 gününden itibaren satın alınacak biletlerde geçerli olacak. Parça adedi uygulaması bir müddet önce havayolu şirketinin Kuzey Atlantik hattındaki uzun mesafe uçuşlarında başarıyla başlatılmıştı.

Gelecekte özellikle Avrupa dahilindeki uçuşlarda ve Asya, Ortadoğu ve bazı Afrika ve Güney Amerika ülkelerine yönelik uçuşlarda yolcular daha yüksek ücretsiz bagaj hakkına sahip olacaklar. Ancak 1 Haziran 2011 tarihinden önce yapılan rezervasyonlarda bilet üzerinde belirtilen ücretsiz bagaj kuralları geçerli olacak.

Parça başına ücretsiz bagaj uygulaması çerçevesinde yolcular seyahat edecekleri sınıfa göre belirli sayıda bagajı ücretsiz taşıma hakkına sahip olacaklar. Bagaj ağırlığına yönelik kısıtlamalar geçerli olmaya devam edecek, ancak serbest bagaj ağırlıkları economy, business ve first class sınıflarına göre yükselecek. Bazı seferlerde yolcular bugüne kadarki uygulamalardan daha fazla serbest bagaj hakkına sahip olacaklar. Örneğin economy sınıfında seyahat edecek olan yolcuların ücretsiz bagaj hakkı 20 kg’dan 23 kg’a yükseltilmiş bulunuyor. Business Class yolcuları ise bundan böyle her biri 32 kg’ı geçmemek şartıyla 2 adet bagaj hakkına sahip olacaklar. First Class yolcularının serbest bagaj hakkı ise –her biri 32 kg’ı geçmemek şartıyla – üç adet bagaja yükseltilmiş bulunuyor. Bundan böyle uygulamaya konulacak yeni ve standardize kurallarla, kişi başına serbest bagaj hakkı şu şekilde düzenlenmiş bulunuyor:
 
•  Economy Class : Maksimum 23 kg ağırlığında 1 adet bagaj (daha önceki uygulama: toplam ağırlığı 20 kg’ı geçmeyecek sınırsız sayıda bagaj)
•  Business Class : Her biri maksimum 32 kg ağırlığında 2 adet bagaj, yani toplam 64 kg serbest bagaj hakkı (daha önceki uygulama: toplam ağırlığı 30 kg’ı geçmeyecek şekilde sınırsız sayıda bagaj)
•  First Class: Her biri maksimum 32 kg ağırlığında 3 adet bagaj, yani toplam 96 kg serbest bagaj hakkı (daha önceki uygulama: toplam ağırlığı 40 kg’ı geçmeyecek şekilde sınırsız sayıda bagaj)     

Ayrı koltuğa sahip olmayan 2 yaş altındaki çocuklar için ücretsiz bagaj uygulamasında değişiklik yapılmayacak: 1 adet katlanabilir çocuk arabası ve maksimum 23 kg ağırlığında 1 adet bagaj.

Miles & More üyeleri –üyelik statülerine göre- ücretsiz ek bagaj hakkına sahip olabilecekler.

Belirtilen sınırların üzerindeki bagaj adedi için ek bagaj ücreti uygulanacak. Economy sınıfı yolcular ek bagaj için parça başına 50 Euro sabit ücret ödeyecekler. Gelecekte –Avrupa ve kıtalararası olmak üzere – sadece iki uçuş kategorisi olacağı için, yeni fazla bagaj uygulaması çok daha basitleştirilmiş bulunuyor. Bundan böyle ek her bagaj için –ağırlık dikkate alınmayarak – sabit bir ek ücret ödenecek. Örneğin Avrupa dahilindeki uçuşlarda ek bagaj için parça başına (ağırlık üst sınırlarına uyulması şartıyla) sabit 50 Euro ödenecek. Uzun mesafe uçuşlarında, fazla bagaj ücreti parça başına 150 Euro olacak. Daha önce kg başına yapılan hesaplamayla çok daha yüksek fazla bagaj ücreti ödenmekteydi.

Lufthansa ile seyahat edecek First ve Business Class yolcular uçağa verdikleri bagaja ilave olarak iki adet kabin bagajı taşıma hakkına sahip olacaklar. Economy sınıfı yolcuları ise bir adet kabin bagajı hakkına sahip bulunuyorlar. Kabine alınacak el bagajlarının boyutlarının 55x40x20 cm ‘nin üzerinde olmaması gerekiyor. Katlanabilir elbise çantaları için maksimum boyut  57x54x16 cm olarak belirlenmiş bulunuyor.

Yolcular ilgili Lufthansa ofisinden veya seyahat acentalarından yeni bagaj uygulamalarına ilişkin daha ayrıntılı bilgi edinebilirler.

Basitleştirilmiş yeni bagaj kuralları Lufthansa’nın Internet sayfasında www.lufthansa.com/baggage linkinde yer alıyor.  

 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.