LSG Sky Chefs, pazardaki liderliğini sürdürüyor...

LSG Sky Chefs yeniden büyüme göstermeye başlayan havayolu catering hizmetleri sektöründeki küresel liderlik konumunu 2010 yılında da sürdürmeyi başardı. Şirketin konsolide cirosu, 7 artışla 2.249 Milyon Euro düzeyine geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
LSG Sky Chefs, pazardaki liderliğini sürdürüyor...

Şirketin 2010 yılındaki operasyonel kârı 4 milyon Euro artarak 76 milyon Euro oldu. Bu gelişmede kapasite kullanım oranının yükselmiş olması, standardizasyonla sinerji yaratılması ve katı bir maliyet yönetimi uygulanmış olması belirleyici rol oynadı.

 

LSG Sky Chefs yönetim kurulu başkanı Walter Gehl konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Sektörümüz 2010 yılında şaşırtıcı bir hızla toparlanarak, dünya genelinde istikrara ulaştı. Biz de bu olumlu ekonomik ortamdan yararlanarak uzmanlık alanımızı genişlettik ve esnekliğimizi güçlendirdik. Havayolu catering hizmetleri pazarındaki sağlam konumumuza dayanarak havayolu şirketleri olan müşterilerimize yönelik hizmetlerimizi genişleterek ve komşu pazarlardaki olanakları stratejik açıdan değerlendirerek yeni potansiyeller oluşturmaya başladık. “

 

LSG Sky Chefs şirketi Rusya ve Çin pazarında bölgesel genişleme politikası gütmenin yanı sıra Türkiye’de sandviç, pastane ürünleri ve işlenmiş sebze-meyve alanında yerel bir ortakla işbirliği başlattı. Şirket ürün tasarımı, proses optimizasyonu ve çevre bilincinin desteklenmesi alanlarında çeşitli ödüllere sahip bulunuyor.

 

LSG Sky Chefs pazardaki eğilimlerin 2011 yılında da süreceğini tahmin ediyor.  Şirket mevcut müşteri ilişkilerini ilave ürün ve hizmetlerle genişletmeyi hedefliyor. Üretim ve yönetim alanlarındaki standardizasyon girişimlerinin sürdürülmesi suretiyle  kalite ve şeffaflık düzeyinin artırılması ve rekabete dayanıklı maliyet yapıları oluşturulması amaçlanıyor. 

 

Walter Gehl hedeflerini şu sözlerle anlatıyor: “Bu yıl hiç şüphesiz planlarımızı ve hedeflerimizi ne denli gerçekleştirebileceğimizi test edecek ve yine beklenmedik olaylarla karşı karşıya kalacağız. Ancak artık sektörümüzde normal karşılamaya başladığımız güvensizlik ortamının üstesinden gelmeyi öğrenmiş bulunuyoruz. Almanya ve ABD’deki işçi temsilcileriyle yapacağımız görüşmeler de belirleyici rol oynayacak. Çalışanlarımızın yarısına yakını bu iki büyük pazarda istihdam ediliyor. Makul ortak çözümler bulacağımıza inanıyorum, zira rekabet gücümüzü ve pazardaki lider konumumuzu sürdürebilmemiz açısından ortak çözümler bulmamız belirleyici rol oynayacak.”

 

LSG Sky Chefs kabin içi hizmet alanında dünyanın en büyük hizmet şirketidir.

Havayolu catering hizmetleri, kabin içi  servis ekipmanları ve bununla bağlantılı lojistik hizmetler, kabin içi satışlar, kabin içi servislerin yönetimi ve havaalanı hizmetleri şirketin faaliyet alanları arasında yer almaktadır. LSG Sky Chefs dünyanın 50 ülkesindeki 200 dolayındaki işletmeden 300’ü aşkın havayolu şirketine teslimat yapmakta ve yılda 467 milyon adet yemek üretmektedir. LSG Sky Chefs grubu bünyesindeki şirketler 2010 yılında 2.2 milyar Euro ciro hacmine ulaştılar. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.