Kültür turları dönemi başladı...

Havaların ısınmasıyla keşfetmeyi ve yeni yerler görmeyi seven tatilciler için kültür turları dönemi de başladı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerine düzenlenen kültür turları programına, komşu ülkelerle vizelerin kalkmasıyla sınırların dışındaki destinasyonlar da eklendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kültür turları dönemi başladı...

Bazı tur şirketleri GAP turuna Halep'i, Doğa Karadeniz gezisine Batum'u, Kuzey Ege turlarına Midilli Adası'nı dahil etti. Ets Tur Kültür Turları Müdürü Serdar Eşmeli, hava sıcaklıklarının artmasıyla talebin çoğaldığı kültür turlarını bu yıl GAP destinasyonuyla başlatacaklarını söyledi.

 

Tatilcileri Nisan ayı itibarıyla Güneydoğu Bölgesi'nin eşsiz güzelliklerine götürmeye başlayacaklarını anlatan Eşmeli, ''Mayıs ayında Karadeniz turlarımız başlayacak. Konuklarımıza yeni yerler görüp güzel vakit geçirmelerini sağlayacak turlar düzenleyeceğiz'' dedi.

 

Eşmeli, yaz mevsiminin gelmesiyle halk arasında deniz turları olarak adlandırılan Ege ve Güney bölgelerini kapsayan ''Ege ve Akdeniz, Likya, Pamfilya, Misya, Bodrum-Bodrum'' gibi turların ilgi gördüğünü belirtti.

 

Kişilerin kültür turlarına katılırken en çok içeriğe dikkat ettiklerini kaydeden Eşmeli, ''Tatilciler kültürel ağırlıklı bir turda en minumum sürede görebileceği, gezebileceği yerlerin en yoğun olduğu turları tercih ediyor. Eğer bu deniz ve dinlenme ağırlıklı bir tur ise deniz molası, güneşlenme imkanı ve tekne turları en fazla olan turları seçiyorlar'' diye konuştu.

 

Son dönemlerde kültür turlarında sadece çeşitliliğin arttığını dile getiren Eşmeli, şunları söyledi:

 

''Farklı ülkelerdeki farklı kültürleri de misafirlerimize göstermek ve misafirlerimize yaşatmak istiyoruz. Tatilcilerin rahatça geçebileceği ve vize sorunu olmayan komşu ülkelere tur düzenleyerek cazip fırsatlar sunuyoruz. İmkanları varken misafirlerimizin bu komşu ülkelerimizin kültürlerini de yaşamalarını tavsiye ediyoruz.

 

Türkiye başlangıçlı turlarımıza bu bölgeleri de bağlayarak 2 farklı ülkenin farklı kültürlerini misafirlerimize aynı anda yaşatmaya çalışıyoruz.''

 

 

-''ANADOLU'NUN GİZLİ HAZİNELERİNİ KEŞFEDİYORLAR''-

 

Hey Travel Trends Kültür Turları Müdürü Güven Sümer de keşif, doğa ve kültür turları için en uygun dönemlerden bahar ve yaz aylarının yaklaştığını ifade ederek, birbirinden cazip tur seçenekleri bulunduğunu bildirdi.

 

Türkiye'nin sadece deniz, güneş ve kumla sınırlı bir turizm potansiyeli bulunmadığına işaret eden Sümer, ''Kültür ve doğa turizminde de yükseliş var. Konuklarımız Anadolu'nun gizli hazinelerini keşfediyorlar. Hazırladığımız turlarda her bölgenin görülmesi ve keşfedilmesi gereken doğal ve kültürel varlıklarını programlarımıza mutlaka ekliyoruz. Bunun aynı zamanda, ülkemize olan sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Her yaş grubuna hitap eden ürünler sunmamız da sektörümüz açısından çok önemli'' dedi.

 

Turları bilinçli bir şekilde gezmek ve öğrenmek isteyen gezginler ile ailelere göre hazırladıklarını anlatan Sümer, şu bilgileri verdi:

 

''Bu yıl tüm sezonlarda 115 bin kişiyi kültür turlarına çıkarmayı hedefliyoruz. Ülkemizin her bölgesine 5 farklı tur programı hazırladık. Hem kaliteli hem de uygun fiyatlı seçenekler oluşturmak için çok çaba harcadık.

 

155 TL'den başlayan ve uçaklı turlarda bin 250 TL'ye varan fiyat aralığımız mevcut. Dileyen misafirlerimize 12 aya kadar taksit imkanı sunuyoruz.''

 

Sümer, kültür turlarına komşu ülkelerden bazılarını da eklediklerini belirterek, ''Halep' dahil ettiğimiz GAP ve Batum'u içeren Doğu Karadeniz turuyla, kültür turlarında ülke sınırlarını da aştık. Yine kara turlarında Yunanistan ile vize kalkması halinde bu bölgeye de tur yapabilecek durumdayız. Bu yıl özellikle fiyatı ve gün avantajıyla trenle Eskişehir turu, Bozcaada-Assos-Çanakkale turu, otobüsle GAP ve havaların ısınmasıyla Ege ve Akdeniz bölgesindeki turlar ön plana çıkacaktır'' diye konuştu.

 

 

-''KÜLTÜR TURLARINDA SEÇENEK ÇOK FAZLA''-

 

Jolly Tur Kültür Turları Departmanı Kerem Gökçe, sıcaklıkların çok bunaltmadığı bu dönemlerde GAP Bölgesi turlarının ilgi gördüğünü belirtti.

 

Bunun yanı sıra Kapadokya ve Assoy bölgesinin çok fazla tercih edildiğini, kültür turlarında programın ve tercih edilen rehberin kalitesinin önem taşıdığını ifade eden Gökçe, ''Ayrıca ürünü oluştururken insanların isteklerini de göz önünde tutmak gerekiyor. Örneğin Nemrut Dağı'na çıkacağınız tarih ve saat çok önemlidir. Ziran insanlar bu zahmetli ziyareti boşuna çekmiş olurlar. Yöresel damak tatlarını doğru seçmeni ucuz maliyetler, insanları kültür turlarından uzaklaştırır'' dedi.

 

Son dönemlerde Suriye ve Gürcistan'ın kültür turları programına eklenmesinin vize ile alakalı olduğuna değinen Gökçe, şunları kaydetti:

 

''Bu yıl Jolly tur olarak Kuzey Ege turuna Midilli Adası'nı koyduk. Günü birlik gezilebilecek. Kültür turları sürekli yükselen bir tatil seçeneği. Tüketiciler kültür turlarını seçerken Anadolu'nun değişik yerlerine görmek ve onların kültürel dokularını öğrenmeye çalışırlar. Kültür turlarında çok seçenek olması insanları bu turizm çeşidine itmektedir.

 

Günü birlik ya da haftalık turlar, yakın bölgeler, küçük gruplara özel turlar, yürüyüş grupları, fotoğrafçılara özel eğitim turları, dini gruplar, dernekler, özel gruplar gibi turlarımız bulunuyor.''

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.