Kül Krizi için, İstanbul'da Acil Toplantı...

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Alay Köşkü'nde İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan başkanlığında acil gündemle, "Avrupa’da Yaşanan Kül Krizi ve İstanbul Turizmine Etkileri" konulu toplantı yapıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kül Krizi için, İstanbul'da Acil Toplantı...

Toplantıda özetle, şu kararar alındı: 

 

Demiryollarına son günlerde yolcu artan bir talebi olduğu ve TCDD’nin bu konuda gerekli çalışmaları yaptığı ifade edildi.

 

* Sağlık açısında şu an için bir şikayet bulunmadığı, ilerleyen zamanda solunum yolarına bağlı şikayetler olabileceği, Sağlık Müdürlüğünün tüm kurumlarıyla hazırlıklı olduğu belirtildi. Önümüzdeki günlerde basın ve tanıtıcı materyallerle sağlık açısından ne gibi önlemler alınması gerektiği konusunda bir çalışma planlandığı belirtildi.

 

* THY’nin EuroControl adlı uluslararası kuruluşun yayınladığı kapalı hava sahası raporlarına göre anlık uçuş stratejileri belirlediği, planlamalarda ekonominin değil uçuşu gerçekleştirmenin öncelikli olduğu açıklandı. Bazı ülkelerin hava sahalarının kapatmayıp kaptan inisiyatifiyle uçuşa izin verdiği fakat böyle bir riske THY’in girmediği belirtildi. İstanbul hava sahasının kapanması ihtimaline karşı Antalya veya Tekirdağ, Sabiha Gökçen gibi havalimanlarının yedek olarak planlandığı söylendi. 

 

* Meteoroloji Müdürlüğü tarafından rutin hava tahminlerinin yanı sıra atmosfer tabakasının dikey olarak da incelendiği ve altı saatte bir düzenli olarak mevcut durumun web sitelerinde yayınlandığı belirtildi.

 

* Şu an itibariyle ülkemizde Sinop civarında bir kül bulutu belirlendiği söylendi. Önümüzdeki 24 saat için ülkemizi etkileyecek bir durum olmadığı ve Çarşamba gününden itibaren de güneyden gelen hava akımıyla kül bulutlarının kuzeye doğru yönelmesinin tahmin edildiği belirtildi.

* Yanardağdaki patlama devam ettikçe havadaki kül tabakasının artacağı, bu tabakanın 6 bin ila 10 bin metreler arasında bulunduğu, ve sonuçta bir şekilde yere inmesinin gerçekleşeceği ve bu durumların süresinin şu an için tahmin edilemediği üzerine dikkat çekildi.

 

* Turizm sektörü açısından bu kriz sürecinin doğru yönetilmesinin önemi vurgulandı. Havayolu ulaşımının kesilmesi dolayısıyla planladığından daha uzun süre şehrimizde kalmak zorunda olan misafirlerimize mümkün olan her türlü yardım ve kolaylığın sağlanması gerektiği, bu zor durumlarından yararlanıp fırsatçılık yapmanın olumsuzluğunun çok büyük olacağı, bu tür konulara özellikle dikkat edilerek Türk misafirperverliğinin sergilenmesinin önemi üzerinde duruldu. Bu amaçla İl Müdürlüğünün koordinasyonunda TUROB ve TURSAB’ın katılımı ile kriz masası kurulmasına karar verildi.

 

* Havalimanındaki Turizm Danışma Büromuzdan yabancı misafirlerimize alternatif ulaşımla ilgili TCDD ve Karayolu ulaşım imkan ve tarifeleri hakkında detaylı bilgi verilmesi, bununla birlikte İstanbul’daki diğer danışma bürolarının da benzer bir hizmet vermesi kararlaştırıldı.

 

*  19.04.2010 tarihli bu toplantı katılımcılarının önümüzdeki günlerde tekrar toplanarak bilgi güncellemesi ve yeni stratejiler belirlenmesi için çalışmasının yararı üzerinde duruldu.

 

Toplantıya katılanlar:

 

1.         Feyzulah Özcan                   Vali Yardımcısı

2.         Ahmet Emre Bilgili               Kültür ve Turizm İl Müdürü 

3.         Mehmet Ata Tansuğ            Turizmci             

4.         Nurdoğan Şengüler              Turizmci                               

5.         Faruk Boyacı                       TUROB Genel sekreteri     

6.         Ali Kemal Bakır                    İst. Meteoroloji Şb. Md.                   

7.         Sadettin Göçen                     Atatürk Hv. Li. Kule Şefi                 

8.         Bahadır Giden                      THY Başkontrolör           

9.         Sevda Tantan                       THY Başkontrolör                

10.       Hacer Çokluk                       Sağlık İl Müdürlüğü Basın Dan.       

11.       Dr. Hüseyin Kozanoğlu         Sağlık İl Müdürlüğü Md. Yrd.         

12.       Ramazan Ceylan                   TCDD Yolcu Müdür Yardımcısı      

13.       Hasan Gedikli                       TCDD Bölge Müdürü                      

14.       Hakan Himmetoğlu                TURSAB Genel Müdürü                 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.