Kül engeline, rezervasyon değişikliği çözümü...

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, kül bulutları nedeniyle rezervasyonu olup Türkiye’ye gelemeyen 40 bin kişinin ücretsiz rezervasyon değişikliği yapabileceğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kül engeline, rezervasyon değişikliği çözümü...

Surur Çorabatır, AKTOB Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman ve AKTOB’un yayın organı Resort Dergisi editörü Fehmi Köfteoğlu ile düzenlediği basın toplantısında İzlanda’daki yanardağın patlaması sonucu oluşan kül bulutları nedeniyle Avrupa hava sahasının uçuşlara kapandığını anımsatarak, şunları söyledi: "Uçakların uçamaması nedeniyle tatilde olan turistler ülkelerine dönemedi, rezervasyonu olanlar da Türkiye’ye gelemedi. Gelemeyenler tatil değişikliği yapıyorlar. Az da olsa gelmekten vazgeçenler var. Özellikle çocuklu aileler gelmekte çekingenler. Rezervasyon değişikli konusunda acentelerle yapılan görüşmelerde kolaylıklar sağlanacak.

Rezervasyonu olup da kül bulutları nedeniyle Türkiye’ye gelemeyen 40 bin kişi ücretsiz rezervasyon değişikliği yapabilecek." Çorabatır, oluşan zararları sigorta şirketlerinin karşılamadığına da işaret ederek, "Zararları sigorta şirketleri karşılamıyor. Burada en fazla acenteler zarar görüyor. Ancak otelciler de zorunlu olarak otellerde kalanlar için fiyat indirerek bu zarara ortak oluyor. Ayrıca uçak şirketleri de mağdur oldu" diye konuştu.

-VİZESİ GEÇENLERE KOLAYLIK SAĞLANACAK-

 

Türkiye’ye vize ile gelerek tatil yapan turistlerin bazılarının vize sürelerinin dolduğunu dile getirerek Çorabatır, şunları söyledi: "Vizesi dolduğu halde ülkeyi terk etmeyenlere ceza verilmekte. Ayrıca bu kişilere 5 yıl ülkeye girememe cezası da uygulanmakta. Ancak Antalya Valiliği, doğal afet nedeniyle ülkelerine dönemeyen turistler için kolaylıklar sağladı.

 

Valiliğin aldığı kararla vizeleri dolup ülkelerine gidemeyenlere ceza verilmeyecek. Vizeleri dolanlar herhangi bir sorunla karşılaşmayacak. Bu uygulama ilk kez yapılıyor. Mağdur durumdaki turistlerin daha fazla mağdur olmasının önüne geçildi. Bu turistler hava sahası açılana kadar Antalya’da sorunsuz kalabilecekler."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.