Kruvaziyer devi Costa, İsrail'i sildi, Türkiye'yi seçti...

Avrupa’nın en büyük kruvaziyer işletmelerinden biri olan ‘Costa Crociere’ şirketi, 2011 yılı için bütün planlarını değiştirdi ve İsrail’deki Hayfa ve Ashdod limanlarını, güvenlik gerekçesiyle programdan çıkardı. Bu limanların yerini Marmaris, Antalya ve Alanya alacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kruvaziyer devi Costa, İsrail'i sildi, Türkiye'yi seçti...

Costa grubuna bağlı her yıl yüz binlerce zengin ve seçkin turist taşıyan Costa Concordia, Costa Serena ve Costa Magica gibi 7 dev kruvaziyer gemileri rotalarını değiştirdiler. Bu gemilerin Akdeniz turlarında daha önceki rotalarında bulunan Tunus gibi Kuzey Afrika’daki hedef limanları, 15 Mart’tan itibaren Palma de Mallorca, Malta ve İtalya’nın Sardunya Adası’yla değiştirildi.

 

Ayrıca Mısır’ın İskenderiye, İsrail’in Hayfa ve Ashdod limanları yerine de Antalya, Alanya, Marmaris ve Yunanistan’ın Rodos Adası limanları seçildi. Şirket, bu değişiklikleri nedenini kendi internet sitesinde ‘güvenlik gerekçesiyle’ diye açıkladı.

 

60 yıl önce kurulan İstalya merkezli Costa Crociere şirketi bugün Akdeniz dahil, dünya denizlerinde 14 adet dev kruvazier gemisi bulunuyor. 2 yeni kruvaziyer ise 2012 yılında filoya katılacak. (tourexpi)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.