Köyceğiz’e 25 Milyon Dolarlık tatil köyü yatırımı...

Tarsus’ta ilk AVM’si açmaya hazırlanan Megnum, Muğla-Köyceğiz’de 40 dönüm üzerinde 25 Milyon Dolara tatil köyü inşa edecek. İstanbul-Seyrantepe’de ise imar planının netleşmesinin ardından 44 dönüm arsa üzerinde büyük çaplı bir projeye başlayacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Köyceğiz’e 25 Milyon Dolarlık tatil köyü yatırımı...

Tarsus’taki ilk alışveriş merkezini hizmete açmaya hazırlanan Akyapı İnşaat iştiraklerinden Megnum Yatırım, yeni yatırımlar için harekete geçti. Ekonomik kriz ve yeniden yapılanma nedeniyle yatırım planlarını bir süre askıya alan firma, 2010 yılında aynı anda birden fazla projeye start veriyor.

Megnum, ilk etapta gayrimenkul alanındaki ilk yatırımı olan Tarsus’daki alışveriş merkezi(AVM) Regma Outlet Center’ı hizmete açıyor. 23 Nisan’da açılması planlanan Regma Outlet, bölgedeki ilk alışveriş merkezi. Adana- Mersin yolu üzerinde outlet konseptinde inşa edilen Regma, 24 bin metrekare büyüklükte. Bodrum ve iki ana kattan oluşan outlet AVM, 15 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. AVM’de, büyüklüğü 35 bin 500 metrekare arasında değişen 51 mağazanın yanı sıra 9 food court, 2 cafe, 3 lüks sinema salonu ve çocuk eğlence parkı bulunuyor. 3 bin metrekare süpermarket alanı bulunan AVM’de 200’ü açık, 300’ü kapalı olmak üzere 500 araçlık otopark yer alıyor.

 

Seyrantepe’ye konut, otel, AVM yapabilecek

 

Megnum’un üzerinde çalıştığı en büyük çaplı projesi ise İstanbul-Seyrantepe’de bulunuyor. Galatasaray’ın inşaatı yapılan yeni stadının hemen yanında 44 bin metrekare büyüklükte arsaları olduğunu belirten Seyhan, “2010’da Anadolu’da tasarladığımız alışveriş merkezi projelerimiz hayata geçmezse İstanbul’daki bu arsamız üzerinde çalıştığımız projeler var, onlardan birini hayata geçireceğiz” diyor.

Gerçekleşme ihtimali olan projelerden biri fuar alanı, bir diğerleri de imar plandaki değişikliğe bağlı olarak netlik kazanacak. Seyhan, “Arsamızın bulunduğu bölgede şu an ciddi bir plan çalışması var. Arsamızın turizm ya da ticaret imarlı olması konusunda değişik plan çalışmaları gündemde. O zaman otel, konut, alışveriş merkezi dahil birçok seçenek gündeme gelecek. Biz de ortaya çıkacak yeni imar planına göre proje geliştireceğiz” şeklinde konuşuyor. Arsanın imar durumu haziran ayı içerisinde netleşecek. Galatasaray’ın stadyumuna yakın olmalarının en büyük avantajlarını olduğunu belirten Seyhan, “Arsamız çok güzel bir noktada. Son derece merkezi bir yerde bulunuyor. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” diyor. Firma, şu an alternatiflerin tümü üzerinde çalışıyor. Seyhan, bölgede miks projelerin daha doğru olduğu görüşünde.

 

Fethiye’de yeni projeler olabilir...

 

Muğla-Köyceğiz- Ekincik Koyu’nda bitmemiş bir tatil köyünü satın alan firma, bunu bitirmek için de çalışmalarına hız vermiş. Ruhsat ve teknik problemler nedeniyle projenin aksadığını belirten Seyhan, standart tatil köylerinin dışında farklı bir konsept üzerinde çalıştıklarını ve 2010’nun sonunda projeye başlayacaklarını ifade ediyor. 40 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olacak tatil köyü’nde 450 oda, 500 kişilik konferans salonu bin kişilik restoran bulunacak. SPA merkezinin de yer alacağı tatil köyünün 2012 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Seyhan, bünyelerinde yer alan Bistaş adlı firmasının projeyi yürüttüğünü, işletmesinin de yine bu firma tarafından yapılacağını belirtiyor. Projenin yatırım maliyeti ise 25 milyon dolar. Ege ve Akdeniz’de farklı bölgelerde arsaları olduğu söyleyen Seyhan, bu tatil köyünün ardından başka projeler de düşünebileceklerini, özellikle Fethiye’ye sıcak baktıklarını söyleyerek burada yatırım yapabileceklerinin sinyallerini veriyor. (Hurriyetemlak.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.