Kemer'deki yatırımcı hata yaptı...

Talha Görgülü, Kemer'deki turizm yatırımcılarının tesislerini yalnızca Ruslara açmakla hata yaptığını, turist profilinde dengenin önemli olduğunu vurguladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kemer'deki yatırımcı hata yaptı...

Kemer bölgesinin Antalya ve Türk turizmi için çok önemli bir turizm merkezi olduğunun altını çizen Görgülü, “Antalya kıyılarına baktığımızda doğa ile daha çok iç içe olan Kemer bölgesi. Hatta Ruslar ilk defa Antalya’da Kemer’e gelmeye başladı. Fakat o arada Kemer’de ki yatırımcılar hata yaptılar. 'Daha fazla fiyata oda satılıyor' diye otelleri Ruslara çok yoğun açtılar. Bunun dengesinin bulunması gerekir" dedi.

“Avrupa ülkelerinden gelen misafirler de var. Hepimizin otelleri var. Ben bazen çok talep olduğu halde bile rezervasyonları kesiyorum. Çünkü turist geldiği zaman hep kendi ülkesinden gelen insanlarla beraber olmak istemiyor. Çok doğal olarak karışık milletlerde beraber olmak istiyor. Kemerli turizmci bunu atladı. 'Kısa günün karına bak' der gibi yaptı. Bu söylediklerimden dolayı kusura bakmasınlar. Kemer bu nedenle biraz imaj kaybetti. Bu dengeyi çok iyi korumak lazım" diyen Talha Görgülü, bu konuda yapılması gerekenleri, "Kemer’de ki turizm yatırımcıları biraz daha sosyal olup tur operatörleri ile iç içe olmaları lazım. Sanki ayrı bir dünyada gibiler. Bunlara biraz daha dikkat edilirse Kemer yine Türkiye’nin en önemli bölgelerinden biri haline gelir" şeklinde sıraladı.  

 

 

 

“Kemer bölgesi otelcileri yüksek sezona güvenip yüksek sezonda doldurup ondan sonraki ön ve arka sezonlar da en boş bölge. Egeli otelcilerin zamanında yaptığı hatayı halen devam ettiriyorlar. Sadece yüksek sezona değil de ön ve arka sezona da yoğunlaşmalılar. Otel kapalı iken de ciddi oranda zarar görür.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.