Kayak merkezleri tam gaz...

Snowboard yarışlarına ev sahipliği yapacak olan Erciyes'te kar kalınlığı 2 metreyi aştı. Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Atabarı'nda kar kalınlığı 180, Kartalkaya'da 170, Bayraktepe'de 155, Uludağ'da 115, Kartepe'de 90, Palandöken'de 84, Karacadağ'da 40 santimetre olarak ölçüldü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kayak merkezleri tam gaz...

Otellerin doluluk oranı yüzde 95 ile yüzde 100 arasında. Alınan bilgiye göre, kar kalınlığının 2.15 metreye ulaştığı Erciyes, yarın başlayacak Snowboard yarışlarına ev sahipliği yapacak. Kayak Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Snowboard (Tüm Kategoriler) 2. Etap Yarışları cumartesi günü sona erecek. Yarışlara çeşitli illerden çok sayıda sporcunun katılması bekleniyor.

 

Kayseri-Erciyes karayolunun ulaşıma açık olduğu, mekanik tesislerin düzenli çalıştığı, pistlerdeki zemin ve hava koşullarının da kayak yapmaya elverişli olduğu belirtildi.

 

-ATABARI-

Artvin'deki Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 180 santimetreye ulaştı.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Mersivan Dağı'nda yer alan kayak merkezinde kar kalınlığının 180 santimetre olarak ölçüldüğünü belirtti.

 

Yetkililer, merkeze ulaşılabilecek tüm yolların açık olduğunu bildirdiler.

 

-KARTALKAYA-

Kartalkaya'da geçen hafta 2 metreye kadar ulaşan kar kalınlığı, hava sıcaklığının artması nedeniyle 170 santimetreye düştü.

 

Kayak merkezindeki oteller yüzde 95 ile yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet veriyor. Kartalkaya'daki yaklaşık 40 kilometre uzunluğundaki 24 pistin tamamında kayak yapılabiliyor.

 

-PALANDÖKEN VE BAYRAKTEPE-

Doğu'daki kayak merkezlerinden Bayraktepe'de 155, Palandöken'de ise 84 santimetre olarak ölçüldü.

 

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 155 santimetreye ulaştı.

 

Bölgede aralıklarla etkili olan yağışla birlikte, kar kalınlığının 84 santimetreye ulaştığı Palandöken'de Rusya, Ukrayna, Fransa ve İran'dan gelen turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

 

Palandöken'de 30, 21 ve 18 No'lu pistlerin dışında, güney, 22 No'lu, vadi ve hallpass pistlerinde kayak yapılabiliyor.

 

-ULUDAĞ-

Aralıklarla etkili olan yağış sonucunda, Oteller Bölgesi'nde kar kalınlığı 115 santimetreye çıktı.

 

Hava sıcaklığının sıfır derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, yağışların aralıklarla hafif şekilde devam etmesi bekleniyor.

 

-KARTEPE-

Kocaeli'de Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe'de kar kalınlığı 90 santimetre olarak ölçüldü.

 

Marmara Körfezi ve Sapanca Gölü'nün aynı anda seyredilebildiği Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe Kayak Merkezi'nde uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 14 kayak pisti bulunuyor. Kartepe'de tek konaklama merkezi olan ve 250 oda, 50 apart ve 800 yatak kapasiteli otelin hafta sonu doluluk oranının yüzde 98'e ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

 

-KARACADAĞ-

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi sınırlarındaki 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 40 santimetre ölçüldü.

 

Konaklama tesislerinin olmadığı merkez, hafta sonları Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır gibi çevre il ve ilçelerden günübirlik gelenler tarafından ilgi görüyor. (HT)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.