Kayak bilen gazeteciler, Erzurum'da buluşuyor...

Uluslararası Gazeteciler Kayak Kulübü (SCIJ), 2012 genel kurulunu geçen yıl üyeliğe kabul ettiği Türkiye'de yapacak. Erzurum'un kayak merkezi Palandöken, bu kapsamda SCIJ üyesi 250 yabancı gazeteciyi ağarlayacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kayak bilen gazeteciler, Erzurum'da buluşuyor...

Soğuk savaş döneminde farklı ülkelerden gazeteciler arasındaki iletişimi, kayak gibi iyi bir bahaneyle artırmak amacıyla 1955 yılında kurulan SCIJ, genel kurulunu her yıl bir ülkede yapıyor. Genel kurulun yapıldığı ülkeye gelen gazeteciler, yazılarıyla hem evsahibi ülkeyi hem de o ülkenin kış turizmini tanıtıyor. Türkiye'de yapılacak SCIJ genel kurulu da Türkiye'nin ve kış turizminin uluslararası alanda tanınmasına imkan sağlayacak.

 

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Kayak Federasyonunun desteklediği SCIJ Türkiye, Türkiye'nin ve Erzurum'un tanıtımını, geçen ay Kanada'nın Alberta eyaletinin Banff kasabasında düzenlenen SCIJ Genel Kurulu sırasında verdiği resepsiyonla yaptı.

 

Banff Ulusal Parkı içindeki Lake Louise Fairmont Chateau otelinde düzenlenen resepsiyonda, dünyanın çeşitli ülkelerinden gazetecilere Kültür ve Turizm Bakanlığından bir yetkili Türkiye sunumu yaptı. Gazetecilere bir Kayak Federasyonu yetkilisi de Palandöken'i anlattı. Erzurum'dan önce tarih ve kültür kenti İstanbul'da ağırlanacak gazetecilere, Palandöken öncesi ve sonrasında katılabilecekleri turlar da tanıtıldı.

 

46 ülkede 2 binden fazla üyesi bulunan SCIJ'in genel kurul toplantılarına katılım 250 üyeyle sınırlı. Basın kartı sahibi olunması şartıyla üye kabul eden SCIJ'in genel kurul toplantıları sırasında düzenlenen "Uluslar Gecesi", etkinliğe büyük heyecan ve eğlence katıyor. Gazeteciler, bu gecede ülkelerinin geleneksel yemeklerini ve içeceklerini tanıtma imkanı buluyor. En yeni üye Türkiye de bu vesileyle Banff'ın 100'den fazla kayak pistine sahip Norquay Dağı'ndaki kayak evinde düzenlenen "Uluslar Gecesi"nde geleneksel Türk yiyecek ve içeceklerini basın mensuplarına tanıttı.

 

"SCIJ üyeleri kayak sevmeli ve kayağı sevdirmeli" sloganını benimseyen bu uluslararası kulüp Genel Kurul sırasında, raporlu olmadıkları sürece herkesin katılması zorunlu kayak yarışı da düzenleniyor. Bu yarışlar, büyükler ve gençler kategorilerinde olmak üzere alp disiplini ve kros kayağı dallarında yapılıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.