Kastamonu Günleri, Feshane’de başladı...

Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der)'nin organizasyonu, Kastamonu Valiliği’nin desteği ile bu yıl 3.’sü yapılacak olan etkinlikte, Kastamonu kültürü ve konukseverliğinin yansıtılması hedefleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kastamonu Günleri, Feshane’de başladı...
‘3. Kastamonu Günleri’, 12 ile 16 Mayıs tarihleri arasında, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenleniyor.  

Kastamonu, herkesin mutlaka bir kez görmesi gereken bir şehir
Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Kastamonu Konak İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Gülsen Kırbaş, “Kastamonu, herkesin mutlaka bir kez görmesi gereken bir şehirdir. 7 bin yıllık tarihi ile İlimiz; Hitit’lerden günümüze kadar birçok uygarlığa merkezlik, iki Türk beyliğine başkentlik yapmıştır ve Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli vilayetlerinden biridir. Pontus ve Roma dönemlerinden kalıntılar, Çobanoğulları, Candaroğulları, Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinden kalma eserleriyle ‘Açıkhava Müzesi’ görünümünde olan şehrimizin sokaklarında; her köşede karşınıza çıkan eserlerin ihtişamına hayran kalırsınız.  2 milli parkı, çok sayıda endemik bitki türü, kanyonu, mağarası, şelaleleri, yaylaları gibi eşsiz doğal kaynaklarıyla, ülkemizin en zengin doğal rezervlerine sahibiz” diyor.
 
Kastamonu, ‘konak oteller şehri’ olmaya çok müsait
TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu yöneticisi olarak, TÜRSAB heyetiyle, 2002 yılında Kastamonu’ya inceleme gezisi yaptığı sırada, ilin o günkü Valisi Enis Yeter’in yüreklendirmesiyle, ilk konağı olan Toprakçılar Konağı’nın işletmesini aldığını ve 2003 yılında konağı işletmeye açtığını belirten Gülsen Kırbaş, ikinci konağı olan Uğurlu Konağı’nı da 2009 yılında hizmete açtığını kaydediyor. 
Müze kent Kastamonu’nun, konak otelciliği ve ev pansiyonculuğunda gelişmeye çok müsait olduğunu ifade eden Gülsen Kırbaş, bu tür projelere sıcak bakan herkesi Kastamonu’ya davet ediyor.(shf)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.