Kapadokya'dan müthiş performans...

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezi Kapadokya'ya gelen turist sayısı şubat ayında, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 45 arttı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kapadokya'dan müthiş performans...

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Kapadokya'daki tarihi ve turistik merkezleri Şubat ayı boyunca 60 bin 200'ü yabancı, 18 bin 114'ü yerli olmak üzere toplam 78 bin 314 turist ziyaret etti.

 

Geçen yıl Şubat ayında ise bölgeyi 44 bin 624'ü yabancı, 10 bin 323'ü yerli olmak üzere toplam 54 bin 946 turist ziyaret etmişti. Böylece, geçen yılın aynı dönemine göre turist sayısında yaklaşık yüzde 45 oranında artış meydana geldi.

 

Kapadokya bölgesinde, Nevşehir Müzesi, Ürgüp Müzesi, Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi Müzesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı Yeraltı şehri, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Çavuşin Kilisesi, Zelve Ören Yeri, Özkonak Yeraltı Şehri, Açıksaray Ören Yeri, St. Jean Kilisesi, Mazı Yeraltı Şehri, Tatlarin Yeraltı Şehri, Karanlık Kilise, El Nazar Kilisesi ve Mustafapaşa Ören Yeri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turistlerin ziyaretine açık bulunduruluyor.

 

Bölgeyi yılda ortalama 2 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Yetkililer, turist sayısının bu şekilde devam etmesi halinde, bu yıl Kapadokya'nın 2 milyon ziyaretçi sayısını aşabileceğini belirtti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.