Kamyon terörü, Alman turist aileyi dağıttı...

Anadolu'yu gezmek için hazırlık yapan Alman aileye İstanbul'da kırmızı ışıkta geçen kamyon çarptı. Anne öldü, iki kızı ağır yaralı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kamyon terörü, Alman turist aileyi dağıttı...

Alman Gerda Nyilas, emekli bir kimyager. Eşi gibi Türkçe konuşabilmek ve Anadolu’yu gezmek istiyordu. Türkiye’de 5 haftalık bir kursa yazıldı. Biri Tıp öğrencisi, diğeri tıp doktoru iki kızı ve eşiyle birlikte Türkiye’ye geldi. Ancak kırmızı ışıkta geçen bir vinç onun hayallerini ve yaşamını bitirdi. İki kızı ise hastanede ve hayati tehlikeleri sürüyor.

Nyilas ailesi önceki gün 16.00 sularında baba Arman Nyilas’ın arkadaşı Dolun Çuhadar’ın kullandığı bir araba ile Çekmeköy’e gitti. Şile otobanından Çekmeköy sapağına ayrılan yola giren Çuhadar’ın kullandığı araç, ışıklara geldiğinde feci bir kaza geçirdi. Yolun kesiştiği noktada yokuş aşağı aşırı hızla inen Gökhan Kaba’nın kullandığı vinç (üzerinde vinç bulunan ağır tonajlı kamyon) kırmızı ışıkta durmayarak, Alman ailenin bulunduğu araca çarptı. Kazada anne Gerda öldü. İki kardeş Silvia ve Lidya ağır yaralandı. Aracın sürücüsü Çuhadar ve baba Arman Nyilas kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Baba Arman Nyilas dün Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi servisinde kızlarının başında bekliyordu. 4057 numaralı odanın loş ışığında ağlayan kızlarını teselli etmeye çalıştı. Silvia acil servis doktoru. Kardeşi ise tıp öğrencisi. İki kardeşin bilinci açık ancak doktorlarının anlattıklarına göre, iç organlarında yırtılmalar olan kardeşlerin hayati tehlikesi devam ediyor.

Anadolu’yu gezeceklerdi...

Arman Nyilas, sık sık Türkiye’ye geldiklerini, geçen yıl Çanakkale’ye gezdiklerini anlatarak şunları söyledi: “Eşim Türkçe öğrenmek istiyordu. Ayrıca Türkiye’nin sadece İstanbul olmadığını da biliyordu. Gaziantep’e kadar gezecektik Anadolu’yu. 5 haftalık kursa yazıldı. Bugün (dün) kursa başlayacaktı. Kurstakileri aradım, durumu anlattım. Ağladılar.”

Kızı Lidya’nın dün (önceki gün) doğum gününü kutladıklarını anlatan baba Nyilas “Bugün eşim öldü” dedi. Adli Tıp Morgu’nda olan eşini Almanya’da defnedeceklerini belirten baba Nyilas Almanya’da insanların kırmızı ışıkta geçmediklerini, böyle bir kazanın Almanya’da görülme ihtimalinin çok az olduğunu da söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.