Joy'un iflası, bakanlığı harekete geçirdi...

İflas ertelemeye giden Joy Group’un sezon başlangıcı öncesi sektörde yarattığı durum karşısında Kültür ve Turizm Bakanlığı da harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın otelin durumuyla ilgili bilgi isteğinde bulunduğu ve Türk turizmine olumsuz etki yapmaması için konunun çözülmesi talimatı verdiği belirtiliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Joy'un iflası, bakanlığı harekete geçirdi...

16 tesis ve 20 binden fazla yatak kapasitesi bulunan grubun iflas erteleme haberlerinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın otelin durumuyla ilgili bilgi isteğinde bulunduğu ve Türk turizmine olumsuz etki yapmaması için konunun çözülmesi talimatı verdiği belirtiliyor. Joy Group’un sahibi Akın Yılmaz’ın 140 milyon TL civarında olduğu tahmin edilen borçları sonrasında iflas erteleme talebi sonrasında işlettiği 16 otelin de durumu belli oldu.

TUI yeni şirket kuruyor...

İngiliz seyahat acentesi First Choice ve Alman TUI’nin birleşmesi sonucu kurulan TUI Travel PLC’nin, uzun süredir çalıştığı Joy Group’un yaşadığı ekonomik sıkıntıları dikkate alarak Türkiye’de yeni bir otel yönetim şirketi kurduğu ve otellerin işletileceği belirtildi. Türkiye’de Magic Life, Robinson, Iberotel ve Nordotel markasıyla binlerce yatağı yöneten TUI Travel yeni otel markası Blue Collection’ı da büyütmek için harekete geçti. TUI Travel tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de Joy Group’a bağlı çok sayıda otelle uzun süreli kiralama anlaşmaları yapıldığı ve Joy’un bu otellerin sadece yönetiminde sorumlu olduğu belirtilirken, yeni dönemde Türkiye’deki taahhütlerinden vazgeçmedikleri kaydedildi. (Hürriyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.