İzmir, turist bayramına hazırlanıyor...

İzmir Limanı ilk kez 4 bin yolcu ve 2 bin mürettebatın konaklayacağı bir gemiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İzmir, turist bayramına hazırlanıyor...

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmi geliştirebilmek amacıyla kruvaziyer gemilerle kente gelen turistlerin ayak bastı ücretlerini karşıladıklarını, bu sayede İzmir'in Akdeniz ülkelerinde konuşulan bir başarıya ulaştığını, destek vermeye başladıkları günden itibaren kruvaziyer gemilerin konaklama yapması için uğraş verdiklerini kaydetti.

 

Mısır'daki olaylar nedeniyle İskenderiye seferlerini iptal ederek rotasını İzmir'e çeviren MSC Splendida gemisinin 22 Şubat akşamı İzmir'de konaklayacağını anlatan Demirtaş, 4 bin yolcu ve 2 bin kişilik mürettebat kapasiteli geminin kent ekonomisinde önemli bir hareketlilik yaratmasını beklediklerini ifade etti.

 

Demirtaş, şunları kaydetti: ''İlk defa bir kruvaziyer gemisi İzmir'de konaklayacak. Tüm Alsancak ve Kordon esnafı hazır olmalı. Yıllardır istediğimiz, üzerinde çalıştığımız bir konuydu bu. Konaklama talebinin MSC'den gelmesi ayrıca sevindirici. Daha önce konaklayan bir iki tane küçük gemi olmuştu. Ama MSC Splendida yeni nesil dev bir gemi.''

 

Devamını bekliyoruz...

 

2011 için yapılan programa göre rezidans gemi olarak bilinen The World isimli kruvaziyerin de 5 Kasım 2011'de İzmir'de konaklayacağını kaydeden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu konaklamanın arkası gelebilir. Bu nedenle yolcuların kentimizden memnun ayrılmalarını sağlamalıyız. İzmir gece için hazırlanmalı. Kordon, temiz ve ışıl ışıl olmalı. Alsancak'taki üyelerimiz iş yerlerini geç saate kadar açık tutmalı”

 

“Özellikle İtalyanca ve İngilizce menüler, yabancı dil bilen elemanlar bulundurulmalı. Bugüne kadar gündüz gezdikleri İzmir'den son derece memnun ayrılan, kentimizi çok beğenen turistlerin gece de aynı keyfi almalarını yaşamalıyız. Üyelerimize, tüm Alsancak ve Kordon esnafına, bu ilk gece konaklamasından turistlerin olumlu izlenimlerle dönmeleri için büyük görev düşüyor.''

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.