ITB'nin kazananları, Türkiye ve İspanya...

Araştırma kurumu GfK tarafından alman pazarında yapılan 2011 satış eğilimleri çalışmasına göre satışların % 18 dolayında arttığı ortaya kondu. Almanların 2011’de ilgi gösterdikleri ülkelerin başında; satışları % 20’nin üzerinde artan ispanya gelirken Türkiye de onu yakın oranla izliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ITB'nin kazananları, Türkiye ve İspanya...

Çalışmada; Almanların ortalama tatil süresinin 11 gün olduğunu belirtilirken harcamaların da % 6,7 arttığı, kişibaşına ödenen seyahat fiyatının da 954 Avroya çıktığı vurgulanıyor. Seyahat harcamalarındaki artış aile kategorisinde ise % 3 dolaylarında daha sınırlı kaldı

 

Almanların 2011’de ilgi gösterdikleri ülkelerin başında; satışları % 20’nin üzerinde artan ispanya gelirken Türkiye de onu yakın oranla izliyor.

 

Öte yandan İtalya, Bulgaristan ve Hırvatistan satışlarının da çift haneli büyümeler gösterdiği kaydediliyor.

 

Diğer yandan Almanya iç pazarına gönelik seyahat satışlarında da % 40’ı aşan gelişme olduğunu ortaya koyan çalışma, bu alanda paketlerden ziyade bireysel turların öne çıktığını söylüyor.

 

Çalışma, Mısır’ın yeniden talep almaya başladığına da işaret ederken, Almanya’daki haberlerde artışın şubat ayı sonlarında görülmeye başlandığı ve ilerleyen aylarda da belirginleşeceği belirtiliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.