ITB'de, Almanya-Türkiye Dilek Köprüsü kurulacak...

Almanya’nın Berlin şehrinde yarın başlayacak ITB Fuarı’nda Türkiye tanıtım standında tüm duyulara ve tüm duygulara hitap edilecek. Hıristiyan ziyaretçilere yönelik olarak “St. Paulus Kilisesi’ne dileklerinizi yollayın” sloganıyla adak mumların yakılarak dileklerin küçük kağıtlarla Tarsus’taki kiliseye gönderilebileceği bir etkinlik gerçekleştirilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ITB'de, Almanya-Türkiye Dilek Köprüsü kurulacak...

Türkiye, yarın başlayacak ITB Berlin Turizm Fuarı’nda, sadece göze değil dini duygulara da hitap edecek. Turizmin borsası olarak değerlendirilen fuarda Türkiye; birçok dinin inanç ve yaşam biçimlerini bir arada yaşatabildiği dini mozaiğine uygun şekilde tanıtılacak.

 

Türkiye’nin standında, Hıristiyanlığın ilk misyoneri ve ilahiyatçısı olarak bilinen Tarsuslu Aziz Paulus’a adanmış olduğu için Hıristiyanlar için önemli bir önemli ibadet yeri olan St. Paulus kilisesi ITB ziyaretçilerine tanıtılacak. Standı ziyaret eden herkes adak-mum etkinliğine katılıp dileklerini bir kağıda yazarak bir adak muma iliştirip St. Paulus Kilisesi’ne gönderebilecek. Tutulan dileklere simgesel bir anlam da yüklemek için toplanan mumlar, fuar sonrası cemaatin bir rahibesi tarafından Berlin’den kilisenin bulunduğu Tarsus şehrine getirilecek. Kiliseye varan dileklerin dini bir törenle yakılan mumlarla temsil edilmesiyle bu mistik ritüel tamamlanmış olacak.

 

Türkiye’de yüzyıllardır süren geleneksel birlikteliğin simgelerinden biri olan St. Paulus Kilisesi’ni görmek isteyenler için de stantta üç boyutlu gözlüklerle kilise içinde sanal bir gezintiye çıkabilecekler. Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulf’un 2010 yılında kilisede düzenlenen ekümenik dini ayini ziyaret etmesi ve Kutsal Paulus kuyusundan su içmesi ile kamuoyunda daha fazla tanınan St. Paulus Kilisesi’ne yönelik bu etkinliğin Hıristiyan ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanması bekleniyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.