ITB Berlin 2011, bugün başlıyor...

Türkiye, tatil yörelerinin çok yönlülüğü, eşsiz manzaraları ve mutfağının özel lezzetleri ile dünyanın en büyüleyici seyahat ülkelerinden biri olarak dünyanın en büyük turizm fuarı ITB’ye hazır. Seyahat ülkesi Türkiye, 9-13 Mart 2011 tarihleri arasında Berlin’de dünyanın en büyük turizm fuarında göz kamaştırıcı etkinliklerle tanıtımını gerçekleştirecek

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ITB Berlin 2011, bugün başlıyor...

3 boyutlu gözlüklerle Türkiye seyahatine çıkılabilecek stantta yapılacak çekilişlerle şanslı kişilerin Türkiye’de tatil yapması sağlanacak. Türkiye standında dilek tutan ziyaretçilerin dilek kâğıtları Tarsus’taki St. Paulus Kilisesi’ne getirilecek ve adlarına dilek mumu yakılacak. Aileler, tek başına seyahate çıkanlar, gruplar ya da macera ve heyecan arayan bireysel turizm müdavimleri için var olan büyük olanaklar Türkiye standında görülebilecek.

 

Almanya’daki en gözde ülkelerden biri olan Türkiye, Berlin Fuar alanında 3000 metrekare büyüklükteki 201 numaralı stantta tanıtımını gerçekleştirecek. Çok yönlü zengin bir program ve damak zevkine hitap eden lezzetler ziyaretçileri Türkiye’nin kültürel ve turistik cazibesine ve 2011 seyahat sezonuna hazırlayacak.

 

Türkiye’nin standı ziyaretçilerin tüm duyularına hitap edecek. Ziyaretçiler 3 boyutlu gözlüklerle Türkiye standında görsel bir seyahat yapabilecekler. Anadolu’nun eşsiz bitki örtüsü objelere yansıtılacak, Türkiye’ye has çiçeklerin kokuları mekâna yayılarak Türkiye’yi fuar alanında yaşatacak.

 

Fuarda damak zevki de unutulmuyor. Ziyaretçiler şerbet, kuru meyve, fındık, çam fıstığı, çerez ve simit gibi geleneksel tatlarla zengin Türk lezzetleri diyarına girecekler. Her gün belli saatlerde Türk kahvesi ile lokum sunulacak. İstanbul’daki Kapalıçarşı dükkânlarının minyatür versiyonu sayesinde Kapalıçarşı’da alışverişin hissedilmesi sağlanıyor.

 

Ayrıca, Türk şarap üreticilerinin kuruluşu Wines of Turkey tarafından her gün yedi mahzenden 34 farklı şarap türünün tadımı gerçekleştirilecek. Türkiye’nin şarap üretimine dair kapsamlı bilgiler sayesinde ITB ziyaretçileri tatil planlarını en iyi şarapların yapıldığı zamanlara göre ayarlayabilecekler.

 

Fuardaki Hıristiyan ziyaretçilere yönelik çok özel bir etkinlik ise adak, mum yakma ve dilek tutma faaliyeti olacak. Türkiye standını gelen ziyaretçiler, içten dileklerini küçük bir kâğıda yazabilecekler. Bu kâğıt, adak tutulan bir mum ile birlikte Tarsus’daki St. Paulus Kilisesi’ne yolculuğa çıkacak. Orada dilek mumu dini bir törenle yakılacak. İlgi duyanlar ayrıca stantta 3 boyutlu gözlükleri ile St. Paulus Kilisesi’ni sanal olarak gezebilecekler.

 

ITB ziyaretçileri ayrıca Oberstaufen’de başlayan ve İstanbul üzerinden Amman’a kadar giden ünlü Allgäu-Orient-Rallye’nin yarış arabasını izleyebilecekler. Geleneksel ve modern canlı müzik eşliğinde gün boyu renkli bir program ile cazip çekilişler fuardaki etkinlikleri tamamlayacak. Örneğin; ITB ziyaretçileri bu çekilişlerle Türkiye’de 36 tatil yerinden birine iki kişilik konaklama, İstanbul’da dört günlük alışveriş ve eğlence Çanakkale’de altı gün ya da Kekova, Yanartaş ve Ulupınar’a düzenlenen kano, bot ve trekking turları, Olimpos’ta tatil, balonla peri bacaları turu kazanabilecekler.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.