İstanbul'un ziyaretçi sayısı, %18.5 arttı...

İstanbul'a Shopping Fest bereketi. Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Shopping Fest'in değerlendirme toplantısında 40 günlük alışveriş maratonu için İstanbul'a rekor sayıda ziyaretçinin geldiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'un ziyaretçi sayısı, %18.5 arttı...

İstanbul Shopping Fest'in değerlendirme toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, festival süresince otellerin cirosunda yaşanan ciddi artışın, alışveriş fiyatlarının düşürülmesiyle doğru orantılı olduğunu belirtti.

Taşbaşı, "Geçmiş yıllarda da otellere gelen ziyaretçi sayısı çoktu ama şimdi otellerin cirosunun yüzde 54 gibi ciddi bir artış kaydettiğini görüyoruz. Bu da alışverişteki fiyatların düşmesinin, otel fiyatlarının yükselmesine ciddi bir katkı olduğunun en büyük göstergesidir" dedi.

Türkiye'nin turizmde yılın ilk üç ayında elde ettiği artışın yüzde 15 olduğuna dikkat çeken Taşbaşı, 40 günlük ziyaret için İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısının 2010 yılında 805 bin 989 kişi iken, bu sene aynı dönemde 955 bin 146 kişiye ulaştığını ve yüzde 18.5'luk bir artış yaşandığını kaydetti.

Taşbaşı, "40 günlük süre içerisinde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarımıza gelen yerli ziyaretçi sayısı 2010'da 1 milyon 278 bin kişi, 2011'de ise 1 milyon 425 bin 500 kişi olarak gerçekleşmiş. Yaklaşık yüzde 13'lük bir artış söz konusu. İstanbul'a otobüsle gelen ziyaretçi sayısı ise 2010'da 2 milyon 100 bin kişi iken 2011'de 2 milyon 800 bin kişiye yükselmiş, 600 bin ciddi bir artış.

Toplamda İstanbul'a 40 günlük süre için gelen ziyaretçi sayısı 4.5 milyon civarında. Bu rakama komşu illerden özel arabalarıyla İstanbul'a gelenler dahil değil, çünkü bunu tespit edemiyoruz. Ancak bu araçları da listeye katarsak ortalama 5 milyona yakın ziyaretçi geldi diyebiliriz. Bu çok ciddi bir hareketliliktir" diye konuştu. 

 

RAMAZAN AYINA ÖZEL ÇALIŞMA...

İstanbul'un için yeni projelere hazırlıklı olunmasını isteyen Taşbaşı, ramazan ayına ilişkin yeni bir projenin hazırlıklarına başladıklarını ancak konuyla ilgili detaylı bilgiyi kamuoyu ile önümüzdeki günlerde paylaşacağını belirtti.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.